Vandellòs i l'Hospitalet obren la segona convocatòria del Pla d'ocupació municipal

Els veïns en situació d'atur poden presentar les seves sol·licituds fins al 28 de setembre
Imatge d'arxiu d'uns treballadors municipals | cedida

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha obert la segona convocatòria del Pla d'ocupació municipal, que fins al 28 de setembre permetrà a les persones en situació d'atur empadronades al municipi sol·licitar els diferents llocs de treball que oferirà el consistori.

En aquesta segona convocatòria es preveuen contractar una quinzena de veïns del municipi, que accediran als diferents llocs de treball d'acord amb criteris socioeconòmics. Entre els contractats hi haurà també persones amb discapacitat. Tots ells s'hauran de dirigir a les oficines municipals d'atenció ciutadana, situades a l'Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant. Les bases de la convocatòria es poden consultar a la pàgina web municipal.

El consistori destinarà prop de 600.000 euros al Pla d'ocupació municipal, una quantitat similar a la de l'any passat. Amb Aquests diners, l'Ajuntament preveu donar feina a una cinquantena de persones, per terminis de tres a sis mesos a jornada completa, tot reforçant les zones públiques, el manteniment del mobiliari urbà, la neteja d'espais públics i naturals, i el suport administratiu.

Prioritat per les persones més vulnerables

Segons dades del mes d'agost, la taxa d'atur a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant és del 5,44%, una taxa d'atur inferior a la del conjunt de Catalunya que ronda l'11,39% i encara més baixa que la del conjunt estatal que està al 14,7%. Tot i això, el consistori d'aquests municipis del Baix Camp considera que en paraules del regidor d'Hisenda, Frederic Escoda, «representa un volum d'aturats a considerar perquè pateixen les conseqüències d'aquesta situació».

L'atur doncs afecta 232 persones del municipi, i d'aquests, l'Ajuntament donarà prioritat a les persones més vulnerables, ja sigui per tenir greus dificultats familiars i econòmiques, perquè tinguin una edat avançada o per ambdues coses alhora. 

Casa de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant | ReusDiari.cat

"FESTES: Tot a punt a Mont-roig per celebrar la Festa Major de Sant Miquel" "NOVETATS: L'ajuntament de Salou desbloqueja el projecte del Camí de Ronda"