Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Desallotjada la platja de Sant Sebastià de Barcelona per un possible artefacte explosiu

Vandellòs reurbanitza el carrer Major i la Plaça de l'Ajuntament

Les obres milloraran l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, situant la vorera i la calçada al mateix nivell
Vandellòs reurbanitza el carrer Major i la Plaça de l'Ajuntament | Ajuntament de Vandellòs

 

Durant aquest mes de gener, s'han iniciat les obres de reurbanització del carrer Major i de la plaça de l'Ajuntament de Vandellòs, amb la voluntat de seguir la tasca de millora del nucli antic, després de la reforma ja realitzada a la Plaça Drs. Gil-Vernet; inaugurada a mitjans del 2017.

 

Concretament, la intervenció afectarà el carrer Major, des del tram de just davant de l'església, fins al límit de nova urbanització de la Plaça dels Drs. Gil-Vernet, just davant de Ca la Torre; i la plaça de l’Ajuntament fins al carrer de Baix, afegint part d’aquest carrer que està directament vinculat a la Plaça. Tot plegat una superfície de 672,14 m².

 

Adjudicades a l'empresa Servidel SLU, la reforma tindrà un cost de 240.000 euros aproximadament, i un termini d'execució de sis mesos. La meitat de l'import, anirà a càrrec de la Diputació de Tarragona, que subvenciona les obres a través del Pla d'Actuació Municipal 2018, aportant 123.866,25 euros; mentre que la resta l'assumirà l'Ajuntament del municipi.

 

Espais adaptats a l'accessibilitat

Les obres d'aquesta zona del nucli antic de Vandellòs, mantindran els criteris formals i materials de pavimentació que ja es van utilitzar en la zona de la Plaça dels Drs. Gil-Vernet. A més, es recol·locarà l'escultura de la dona de la plaça de l'Ajuntament, però eliminant els arbustos que l'acompanyaven; es recol·locarà la font actual; i s'instal·laran bancs i fanals al costat sud i dos arbres a la part baixa.

 

A més a més, per tal d'adaptar els espais a la normativa d'accessibilitat i respondre a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, els carrers intervinguts passaran a tindre un sol nivell, sense diferenciar les voreres de la calçada.

 

D'altra banda, la intervenció inclourà l'actualització de les diferents xarxes de serveis, una nova xarxa de pluvials i una xarxa tritub pel pas de fibra òptica, telefonia i llums de molt menys consum que les existents.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris