El Castell de Vila-seca ofereix visites guiades gratuïtes per l'entorn històric i l'exposició d'Antoni Tàpies

El patrimoni i la mostra temporal d'art contemporani «La resistència del signe» es pot visitar amb reserva prèvia i amb totes les mesures de seguretat
El Castell de Vila-seca va reobrir el passat mes de juny | Aj. Vila-seca

El passat 8 de juny el Castell de Vila-seca va reobrir les portes i ho ha fet amb una bona acollida. Durant els primers vint-i-un dies, més de 1000 persones van descobrir aquest espai arquitectònic excepcional i també van poder gaudir de l'art contemporani amb l'exposició temporal «La resistència de signe» dedicada a una de les figures més importants de l'art contemporani català: Antoni Tàpies.

  

El Castell de Vila-seca està íntimament lligat a la història de la ciutat i considerat un nou centre d'art contemporani al bell mig del municipi Tarragonès. L’edifici està documentat des del segle XII on hi podreu descobrir des de l'interior del Castell i les seves sales, fins als jardins, a través d'una visita guiada. L'entrada també inclou la visita per l'exposició temporal d'Antoni Tàpies que ha donat el tret de sortida a la inauguració d'aquest emplaçament únic replet d'història i d'art contemporani.

Per a poder realitzar les visites guiades, és necessari portar mascareta i s'haurà de reservar cita prèvia trucant el telèfon 977 37 63 00. L'entrada serà gratuïta fins al pròxim 30 de desembre i l’horari per a visitar l’exposició serà de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 h i els dissabtes, diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h.

61 gravats i una escultura de gran format amb el segell de Tàpies

Aquesta primera mostra al Castell de Vila-seca aplega un conjunt extraordinari de 61 gravats de gran format que compten amb la distinció «bon à tirer», és a dir, són les obres que l'artista usa com a model per estampar. Aquesta col·lecció de gravats, executats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993, és una obra de maduresa de l'artista, quan ja havia definit el seu llenguatge i codificat els signes, símbols i marques que el fan identificable. 

A més de la sèrie sobre paper, l'exposició compta amb l'escultura Campana, de gran format i realitzada amb cera industrial i fusta. Aquesta exposició s’inclou dins del programa Itiner’Art de la Fundació. Amb la direcció de Natàlia Chocarro, el programa té per objectiu establir sinergies amb centres d’arreu del territori català i donar màxima visibilitat al treball dels artistes del fons d’art de la col·lecció Vila Casas.

Les visites guiades s'hauran de fer amb cita prèvia i portar mascareta per accedir-hi | Facebook Castell de Vila-seca

Activitats culturals per complementar la visita

El dijous 23 de juliol a partir de les cinc de la tarda, de manera excepcional a causa de la crisi sanitària per la Covid-19, se celebrarà el Dia del Llibre 2020 al Castell de Vila-seca amb un grapat d'activitats per a tots els públics: presentacions de llibres per a tots els gustos, contes pels més menuts de casa, festa popular, parades de llibres i roses i música en viu. Els actes es realitzaran als Jardins del Castell de Vila-seca, a excepció de la presentació del llibre.

Dia del Llibre 2020 al Castell de Vila-seca

— 17.00 h: Parades de llibres i roses (Llibreria Sant Jordi, Llibreria El Castell, Bazar Vanessa i Floristeria Artesania Florae. Amb animació especial a càrrec d’Aleix Vidal i Andreu Faro -direcció Eli Quevedo-.)

— 17.00 h: Presentació del llibre: Surprise, som aquí!, El Club de les Vambes Vermelles, d’Ana Punset.

— 18.00 h · 19.00 h: Contes a l’ombra del Castell. A càrrec de Rat Cebrián (dues sessions, 18.00h i 19.00 h per a 15 unitats familiars cadascuna). Inscripcions a info@castellvila-seca.cat

— 20.00 h Festa popular amb l’esbart Dansaire Ramon d’Olzina i la colla Gegantera i Grallers de Vila-seca

— 21.00 h Música en viu a càrrec de CONNEXIONS TRIO: Xavier Pié, saxo soprano. MACC, guitarra i efectes. Paco Montañés, bateria i percussions

— 23.00 h Final de festa

"Durant l'estiu: el Port de Tarragona anuncia obres en un dels espais més valuosos" "Agenda: Consulta les activitats d'estiu per a joves de Vandellòs i l'Hospitalet!"