urv

La URV presentarà més de 30 novetats editorials a la fira de llibres de Sant Jordi

Entre les propostes destaca una guia pionera sobre docència amb perspectiva de gènere

La Universitat Rovira i Virgili comença a escalfar motors amb motiu de la Diada de Sant Jordidel pròxim 23 d'abril. La universitat pública de Tarragona ha anunciat més d'una desena d'activitats culturals amb motiu de la festivitat, entre les quals destaquen concursos literaris, conferències o els tallers programats de la Setmana de les Humanitats. Enguany, a més, també es deixarà veure a la tradicional fira de llibres de la Rambla Nova.

L'editorial de la universitat, Publicacions URV, ha publicat en els darrers mesos més de 30 títols propis, d'autors vinculats amb el territori i la mateixa URV. Totes aquestes obres responen a «la voluntat de transmetre a la societat els coneixements que es generen a la nostra universitat», han expressat fonts de la Rovira i Virgili. Aquests treballs abracen modalitats ben diferents, des de recerques teòriques fins a contes o manuals més planers. Sempre, però, amb el nexe comú de la URV com a font del coneixement.

Des d'una guia docent de gènere fins a una selecció de textos de Rovira i Virgili

A través d'un estand a la Rambla Nova, totes les novetats de Publicacions URV quedaran obertes i pròximes a la ciutadania. Entre les propostes destaca una guia pionera per a la docència amb perspectiva de gènere, una selecció de textos periodístics sobre Pompeu Fabra que va escriure Antoni Rovira i Virgili, una nova publicació de la col·lecció sobre enologia 'Retrats de vi' o un conte que divulga la recerca i els tallers de la URV sobre les propietats del cacau.

Poc després de la Diada, el dia 25 d'abril, el reconegut filòleg català Màrius Serra realitzarà una xerrada sota el títol 'Prendre's la vida amb filologia', per tal d'aprofitar l'espiral cultural i literari de Sant Jordi. Tindrà lloc al Campus Catalunya a les 13.00 hores.

També et pot interessar