Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ALERTA

L'imam de Ripoll va ser confident del CNI fins al dia de l'atemptat de Les Rambles i Cambrils

PORTADES

Les portades d'avui, 16 de juliol

L’Agència Tributària de Catalunya recapta 50 MEUR en els primers 19 mesos a la regió de Tarragona

L’organisme ajudarà a fer la declaració de la renda als ciutadans que ho desitgin a partir del 9 de maig
Òscar Peris i Marta Espasa (a l'esquerra), en la seva visita a la seu de l'ATC a Reus | ACN

 

 

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha recaptat 50,2 milions d’euros a la demarcació de Tarragona des de la seva implantació al territori el setembre del 2017. En els primers 19 mesos s’han atès 39.609 persones i s’han gestionat 88.351 expedients en els 6 punts d’atenció que l’organisme té a la demarcació. Les dades les ha facilitades aquest dimecres, 24 d'abril, la secretària d’Hisenda de la Generalitat i presidenta de l’ATC, Marta Espasa, en una visita a l’oficina de Reus per presentar la campanya de declaració de l’IRPF.

 

Des de l’organisme s’ajudarà a fer-la a tots els ciutadans que ho desitgin, de manera gratuïta, a partir del 9 de maig. Serà el segon exercici en el qual es presti aquest servei. En el primer, el 2018, a la demarcació es van atendre 1.854 persones.

 

 

NOVETAT! Descarrega’t gratis al teu mòbil l’aplicació Android de Tarragona Digital i llegeix totes les notícies de Reus!

 

L'ATC, preparada per assumir «qualsevol impost que s'aprovi»

L’ATC va iniciar la seva expansió pel territori el setembre del 2017 i actualment compta amb 4 delegacions, 19 oficines territorials i 13 oficines de serveis tributaris compartides amb administracions locals. Gestiona tots els tributs que pot recaptar la Generalitat i Espasa ha assegurat que l’organisme està preparat i té les bases per poder assumir «qualsevol impost que s’aprovi pel Parlament». La presidenta de l’ATC ha reconegut que «l’Agència està dimensionada per la gestió dels impostos que té assignats» i que aspira a «ser prestadora de serveis cap a altres administracions», com ara ajuntaments. «Volem ser un puntal de la Generalitat i com més musculatura pugui tenir l’Agència, millor», ha emfatitzat.

 

En relació al suport en la confecció de la declaració de l’IRPF, l’ATC ofereix un servei d’assistència personalitzada des de les oficines territorials. L’organisme hi destina 87 professionals, 7 dels quals a Tarragona. La sol·licitud de cita prèvia per poder ser atès s’obrirà el 9 de maig i els tràmits s’iniciaran el 14 de maig. Des de l’ATC han valorat positivament que de les 1.854 persones ateses l’any passat, un 95% va qualificar l’atenció «d’altament satisfactòria».

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris