Les pensions de Tarragona, per sobre de la mitjana catalana l'any 2018

La mitjana tarragonina supera els 1.100 euros, segons dades de l'IDESCAT
Imatge d'arxiu de gent gran a l'hospital | TarragonaDigital.com

Les pensions de Tarragona són més altes que la mitjana de tot Catalunya. Aquesta és la conclusió del darrer recull de dades que ha publicat l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) sobre les pensions contributives —jubilació, viduïtat, incapacitat, orfenesa...— de l'any 2018, que ha vist la llum pública aquest dilluns, 13 de maig. Segons l'estudi, l'import mitjà a la demarcació de Tarragona és de 1.136 euros, el segon més alt del país. Cal matisar, però, que només entren en l'estudi les localitats de més de 20.000 habitants.

 

 

La mitjana de Catalunya l'any passat va ser de 1.008 euros, per primera vegada superior al llindar mileurista. Tarragona, però, surt ben parada a l'estadística: és la segona gran localitat catalana amb unes pensions més altes de mitjana, només per darrere de Sant Cugat. Les altres grans capitals com Barcelona, Girona i Lleida, doncs, es troben per darrere de Tarragona.

 

Les pensions catalanes del 2018, gairebé un 4% més altes que l'any anterior

Amb les dades de l'any 2018 a la mà, el valor mitjà de les pensions de Catalunya han augmentat un 3,7% respecte a l'any anterior, el 2017. La majoria d'aquestes pensions corresponen a jubilacions, seguides de les de viduïtat, incapacitat permanent, orfenesa i les pensions a favor de familiars. En total, es van concedir més d'un milió de pensions contributives arreu del país. L'augment de les pensions s'ha fet notar a tots els municipis catalans, i ha pujat especialment en localitats en auge de la Costa Daurada com ara Salou o Vila-seca.

 

La diferència més substancial, però, rau en la distinció per gènere. Els homes reben una pensió mitjana de 1.286 euros mentre que les dones en perceben una mitjana notablement inferior, de 786 euros mensuals. La diferència, doncs, és de gairebé un 40% i no ha variat de manera substancial en la darrera dècada. Pel que fa a les comarques tarragonines, qui encapçala la llista de nombre de pensions és el Tarragonès amb gairebé 50.000 beneficiaris.

 

També et pot interessar