La Residencial: un triomf del govern Ricomà

El govern Ricomà ha aconseguit desencallar la problemàtica de la Residencial en vuit mesos i mig de mandat. | Departament de Treball

 

Tot i el gran tema de la setmana, del mes i de l'any a casa nostra, i a la resta del món, és el coronavirus, faig un Jürgen Klopp i dedico el meu bitllet d'avui a l'èxit de l'alcalde Ricomà en el desbloqueig de la Residencial. S'ha de reconèixer que ell i el seu govern han gestionat encertadament aquest tema i han aconseguit desencallar un dels molts temes pendents de la ciutat de Tarragona.

 

Si tot va bé, la capital tarragonina recuperarà el 2023 un dels equipaments més emblemàtics del seu terme municipal: la Residencial. Aquest complex turístic, tancat des de l'any 2011, tornarà a tenir activitat, esdevenint l'alberg més gran de Catalunya, amb més de mig miler de places, destinades al turisme juvenil i familiar. Així ho van anunciar a finals de la passada setmana el conseller de Treball, Chakir el Homrani, i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

 

Des que l'any 2011 la Generalitat va decidir tancar l'espai, la degradació ha anat guanyant terreny, mentre els polítics es criticaven mútuament i feien propostes i contrapropostes d'ús, sense cap èxit. Qui va camí de fer realitat la reobertura de l'històric equipament és el govern Ricomà, que en vuit mesos i mig de mandat ha aconseguit el que altres, en vuit anys, no van saber o no van poder fer.

 

Seran 12 milions d'euros d'inversió per recuperar la Ciutat Residencial. Una gran notícia per la ciutat, que veu desencallada, d'aquesta manera, una problemàtica que anava pel camí d'esdevenir històrica. Aquest és un primer triomf de Pau Ricomà, que també ha de sumar en el seu bagatge el fet d'haver aconseguit que la ciutat disposi de l'antiga recepció de l'equipament, on es farà realitat el tan demanat Centre Cívic de Llevant.

 

Cal posar en relleu també que la gran majoria dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona, a excepció del PP, donen suport al projecte. Els populars es despengen de la unanimitat, menystenint el turisme d'alberg i apostant per construir un complex hoteler. Cal lloar l'actitud responsable de l'oposició, ja que els agradi més o menys el projecte presentat la setmana passada, el més important és donar ús a la Residencial com més aviat millor.

 

Alguns diran que aquest èxit ha estat gràcies al mateix color polític d'ERC que gestiona el Departament de Treball i l'Ajuntament de Tarragona. És molt possible que aquest fet hagi ajudat, sí. Però, senyors, això també és la política. Felicitem-nos. Tenim voluntat i tenim projecte. Ara, queda el més important. Que ningú ho esguerri i que el projecte de la renovada Ciutat Residencial es faci realitat.

Més notícies de la categoria El Fòrum