Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El semàfor del 25 d'octubre de 2018

Sebastià Domènech
Portaveu del PP a l'ajuntament de Reus

Continua el degoteig d'ocupacions il·legals d'immobles ara, amb el focus posat a Reus. Si bé el problema a la capital del Baix Camp és similar al d'altres ciutats, algunes ocupacions al Barri del Carme o al carrer de Prous i Vila han fet que aflori de nou el tema i que torni a utilitzar-se com a artefacte polític. Des del Partit Popular de Reus s'han denunciat els casos de Prous i Vila insinuant que Guàrdia Urbana i Serveis Socials no fan tot el que podrien al respecte i instant al govern municipal a que es procedeixi a la desocupació. Un ajuntament no té eines ni potestat per desallotjar un immoble ocupat sense una ordre judicial que ho autoritzi i ordeni i si no es donen casos que afectin greument la seguretat o la convivència cosa que, pel que sembla, no és el cas. Potser seria més efectiu i menys demagògic apuntar als canvis legals que calen per evitar les ocupacions il·legals i facilitar-ne les actuacions en l'àmbit local.

Javier Villamayor
Conseller comissionat dels Jocs Mediterranis i de Seguretat Ciutadana de Tarragona (PSC)

La Guàrdia Urbana de Tarragona posa en funcionament aquesta mateixa setmana dues oficines mòbils que es desplegaran pels barris de la ciutat amb dues àrees d'actuació: Ponent i barris Nord amb Llevant. Després de la prova pilot a la Part Alta aquest estiu, el cos policial tarragoní vol apropar-se més a la ciutadania amb un model que, per exemple a Reus fa temps que funciona amb èxit - les comissaries de proximitat - i amb molt bona valoració per part de la ciutadania.

Francesc Queralt
Propietari de la Sastreria Queralt de Reus

Mala notícia pel comerç reusenc. La històrica Sastreria Queralt del carrer Monterols ha anunciat que en pocs mesos tanca definitivament les seves portes per manca de relleu generacional. Queralt, gran coneixedor del món comercial, no només reusenc, sinó també català, espanyol i internacional, atribueix el degoteig de tancaments de comerços històrics a l'aparició i auge de centres comercials i franquícies, a la manca de regulació per part de l'administració i a les noves dinàmiques de consum dels nous compradors. En qualsevol cas, la Sastreria Queralt ha estat un dels establiments que ha contribuït durant més de 100 anys a fer forta la marca de Reus com a ciutat vinculada al comerç d'alta qualitat.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris