El semàfor del 7 de gener de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Maria José Figueras
Rectora de la Universitat Rovira i Virgili

La URV aconsegueix fer realitat un dels reclams més llargament demandats des del col·lectiu d'alumnes de la universitat: des d'aquest dilluns, els preus dels bars, cafeteries i restaurants dels campus universitaris seran més baixos. Era una de les promeses de la nova rectora, María José Figueras, durant la campanya de la primavera passada, i finalment s'ha aconseguit una rebaixa d'un 10% de mitjana que ja ha entrat en vigor.

 
Pilar Just
Presidenta del Consell Regulador de la DO Montsant

Pilar Just és tot un exemple d'emprenedoria i d'amor per la seva terra, el Montsant i el Priorat; i pel valor més genuí i amb més potencial de la comarca: el món del vi. En una entrevista publicada a TarragonaDigital.com, Just relata la seva història personal, de retorn a casa a la cerca d'una oportunitat. A més, fa una clara reivindicació de l'aportació que han fet les dones al món de l'agricultura al llarg de la història, alhora que preveu una feminització del món de l'enologia en les properes generacions. Una entrevista molt interessant, que marida vi, feminisme i territori.

 
Xavier Rofas
Regidor d'Acció Social d'Altafulla (PDECat)

Altafulla innova en atenció a la gent gran amb un sistema basat en comptadors intel·ligents d'aigua. Cada dia, es registra i s'analitza el consum d'aigua del dia anterior en els cinquanta comptadors intel·ligents instal·lats recentment, que formen part d'una prova pilot. En cas que, en dos dies consecutius, no es detecti cap consum d'aigua, els Serveis Socials contacten amb aquella llar per comprovar que el seu inquilí es troba bé i que tot està en ordre. Si no, s'alerta ràpidament la Creu Roja. Una gran fórmula per avançar en acció social i en aplicar a aquest camp l'enginy tecnològic.