El semàfor del 12 d'abril de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Antoni Abad
President del Centre de Reempresa de Catalunya

REDESSA i CECOT han renovat el conveni de col·laboració per mantenir el servei 'Reempresa' a Reus i Baix Camp. El 'Reempresa ha servit fins ara per evitar el tancament de 43 empreses que han trobat nous impulsors que n'han evitat el tancament. L'acord serveix per mantenir el punt d'atenció Reempresa a Redessa i per seguir amb el procés d'acompanyament de les persones que confien en el servei per començar la seva aventura empresarial.

 
Isaías Taboas
President de Renfe

Els vigilants de seguretat de RENFE han començat una sèrie de manifestacions reclamant millores laborals i econòmiques a Tarragona. El problema rau, essencialment en que ser vigilant a les estacions de RENFE o als trens s'ha convertit en una professió de risc. En aquests moments, segons el sindicat STR, 7 dels 32 efectius de la zona de Tarragona han hagut d'agafar la baixa mèdica per lesions, algunes d'elles amb arma blanca. RENFE de moment no s'ha posicionat al respecte. Els treballadors volen mantenir les protestes cada divendres i de forma indefinida fins que no s'atengui les seves peticions.

 
Estefania Grangé
Esportista de de Mora d’Ebre

L’Estefania busca gent en cadira de rodes amb ganes de practicar esport. Aquesta morenca de 26 anys va patir un accident de trànsit fa dos anys i mig, provocant-li una greu lesió medul·lar. Després de traslladar-se a viure a Tarragona i veure que no hi havia oferta d’oci i esport adaptat al seu cas, no s’ha rendit i s’ha fixat l’objectiu de crear un grup d’amics per practicar rugbi, hoquei o la modalitat que sigui. De moment ja són quelcom més de mitja dotzena i poden fer ús de la pista de Camp Clar (Anella Mediterrània) tots els dimarts per la tarda. Això sí, calen reforços i l’Estefania fa una crida.