El semàfor del 18 d'abril de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Joan López
President de l'Associació Medieval de Montblanc

La Setmana Medieval de Montblanc ja ho té tot a punt pel tret de sortida, el pròxim dimarts, dia de Sant Jordi. Enguany celebra 32 anys de vida, els mateixos que té el Joan López, actual president d'una entitat que compta amb 600 associats i que fan que cada any, Montblanc es converteixi en la capital medieval de Catalunya. Entre les novetats d'enguany, hi ha canvis en els Jocs Medievals amb 'Justa i Honor' a l'entorn del Pont Vell o més implicació amb la Cantata Bianual de Sant Jordi, entre d'altres. Comença l'espectacle.

 
Ángel Juárez
President de la Mare Terra Fundació Mediterrània

Els Premis Ones Mediterrània fan enguany 25 anys i s'entregaran en un acte al Teatre Metropol el pròxim 7 de juny. Entre els premiats destaquen noms com l'esportista Irene Villa, la fundadora d'Amparanoia, Amparo Sánchez, o les periodistes d'investigació Lydia Cacho o Raquel Ejerique. Un altre dels premiats és el partit PACMA o l'entitat mexicana ecologista Verde Balam.

 
Dolores Delgado
Ministra de de Justícia espanyola (PSOE)

Reus ha incorporat el vuitè jutjat de primera instància, llargament reivindicat i que ha de servir per descongestionar l'acumulació d'expedients i avançar més de pressa en casos com les citacions als jutjats de la capital del Baix Camp. El Col·legi d'Advocats de Reus ha valorat positivament la notícia però mantenen altres peticions urgents com la d'un jutjat d'instrucció ja que només n'hi ha quatrei és insuficient.