El semàfor del 29 de juliol de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Eduard Pere i Marisa Chavarría
Responsables del 'Fridays for Future' a Tarragona

El canvi climàtic és una realitat que ens està afectant de ple i urgeixen mesures més contundents per mirar de frenar-lo. Sembla que les noves generacions tenen més assumida la necessitat de fer alguna cosa al respecte i l'activisme ecologista està agafant força per tal de conscienciar-nos a tots plegats de que cal canviar hàbits per mirar de revertir, si hi som a temps, la situació. Els 'Fridays For Future' estan agafant necessària volada a nivell mundial i tenen ja organització estable també a Tarragona.

 
Alejandro Prieto
Teamlider d'Intercruises al Port de Tarragona

L'arribada de creuers a Tarragona s'ha convertit en el revulsiu turístic d'aquest estiu a la ciutat. Més de set mil turistes han fet durant aquesta setmana escala a la ciutat amb el que això comporta a nivell de restauració, compres i benefici pels negocis locals i activitat turística diversa a la ciutat. Les rutes medievals i romanes per conèixer la història de Tarragona i els seus voltants són una de les activitats més sol·licitades pels turistes que arriben a la ciutat. Hi són poc temps però l'aprofiten al màxim.

 
Joan Canela
Investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC)

El jaciment de Rabassats és un dels pocs jaciments rurals excavats a Catalunya. Joan Canela n'és el seu descobridor i la troballa té uns 2.300 anys d'antiguitat. La seva importància recau en que a Catalunya hi ha molt poques granges d'aquesta mena i tan ben conservades i és l'únic del Camp de Tarragona. Actualment es pot visitar de forma lliure i està protegit com a Bé Cultural d'Interès Local.