El semàfor del 22 d'agost de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Jaume Sendra
Perpetuador de les Festes de Santa Tecla de Tarragona

Sendra, portador dels Nanos Vells ha estat designat Perpetuador de les festes de Santa Tecla aquest 2019. Al capdavant de l'Agrupació de portadors durant gairebé trenta anys, ha estat un dels impulsors de l'arranjament i manteniment dels vestits i caps dels nanos. Una vida dedicada a la cultura popular tarragonina i que ara rep aquest reconeixement i homenatge institucional.

 
Jordi Molinera
Alcalde d'Altafulla (EINA-ERC)

L'ajuntament d'Altafulla ha pres mesures per limitar l'accés a les Termes de Mar, restes romanes del selge II, i protegir-les després de detectar que diversos turistes, malgrat les advertències en forma de cartells i plafons, accedeixen a l'espai per prendre-hi el sol. L'acordonament urgent de les restes, pendents com estan d'una actuació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per senyalitzar-les i protegir-les millor, ha servit com a mesura de xoc necessària i a la vegada, n'ha disparat la popularitat i són nombroses les persones que aquests dies s'han apropat a visitar-les.

 
Ildefons Vidal
President dels paradistes del Mercat Central de Reus

Original, senzilla i útil acció engegada pel Mercat Central de Reus que ha posat en marxa un 'espai de receptes' on tothom qui vulgui pot compartir-hi receptes, idees i consells per cuinar. Es tracta de la primera acció commemorativa dels 70 anys i encaixa molt bé amb la filosofia de combinar producte de qualitat amb la millor manera de cuinar-lo. Valor afegit a l'experiència de comprar al mercat.