El semàfor del 17 de març de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Àlex Arenas
Alephsys Lab de la URV

El model matemàtic presentat pel grup de recerca Alephsys Lab de la URV fa més de dues setmanes ha estat traumàticament encertat. Les corbes de propagació han pujat segons descrivien els patrons. Malgrat això, no sembla que les autoritats competents n'hagin fet gaire cas. La situació s'ha agreujat i ara, el director de l'estudi Àlex Arenas s'ha vist obligat a avisar que si el govern espanyol no atura la mobilitat laboral ens encaminem a la catàstrofe sanitària i civil.

 
Eduard Farriol
President de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona

Dura decisió de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona que, davant de les circumstàncies i l'estat d'alerta, han hagut de recomanar el tancament responsable a tots els seus associats. La patronal turística ha declinat, de moment, valorar el manteniment o no de la temporada de Setmana Santa per la incertesa de la situació actual.

 
Fernando Grande-Marlaska
Ministre d'Interior

A partir d'avui 17 de març, Espanya tanca. Una mesura que ha hagut de prendre l'Estat espanyol, si més no en les seves fronteres terrestres tot i la negativa original de Pedro Sánchez. Una proposta dràstica que ja havia posat el President de la Generalitat sobre la taula i que va ser rebuda amb hostilitat. Juntament amb la negativa d'aïllar Madrid —focus principal del brot— aquest tancament tardà i no prou contundent, reforça la sospita que el centralisme està imposant criteris polítics als mèdics en aquest moment de crisi sanitària.

"El semàfor del 16 de març de 2020" "El semàfor del 13 de març de 2020"