El semàfor del 7 de maig de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Maria José Figueras
Rectora de la Universitat Rovira i Virgili

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili concedeix avui una entrevista a TarragonaDigital on mostra la seva gran preocupació pel moment actual. Segons ella, la universitat tarragonina no compta amb bona salut econòmica i que la crisi sanitària i les seves derivades poden posar punt final als estudis que no tinguin una gran demanda. De la mateixa manera, Figueras ja s'ha resignat al sistema d'avaluació virtual per acabar el curs present.

 
Ramon Descarrega
Gerent de la regió sanitària Camp de Tarragona

Descarrega s'ha erigit en un dels grans protagonistes de la situació actual, un cop ja s'ha confirmat que la regió sanitària del Camp de Tarragona constitueix una de les primeres àrees catalanes que podrà passar a la fase 1 de confinament. El gerent ha reclamat per a la regió un gran magatzem d'estoc sanitari que hauria de proveir els centres hospitalaris de Reus i Tarragona, que centralitzaran a partir d'ara tots els nous casos de COVID-19.

 
Pere Virgili
Alcalde de Roda de Berà

L'Ajuntament de Roda de Berà s'ha decidit a aplicar una mesura d'urgència per ajudar els establiments d'hostaleria de la localitat. Així, les terrasses podran ampliar l'espai i ocupar més via pública sense que suposi més cost per a les empreses. Segons l'alcalde «tenir una terrassa pot ser un dels millors instruments per generar activitat econòmica, i per a Roda de Berà és un sector clau i un dels motors econòmics».