La nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, després d'una reunió del Consell Interterritorial de Salut

Sanitat confirma que Espanya tindrà restriccions per Setmana Santa

Carolina Darias afirma que s'està treballant en un document de mesures

Carolina Darias, ministra de Sanitat, ha afirmat aquest dimecres que la Comissió de Salut Pública està treballant en un document de mesures restrictives de cara a la Setmana Santa. L’objectiu d’aquest document és que es pugui consensuar al Consell Interterritorial de Salut i es pugui aplicar de la manera més homogènia possible. Així, i tot i que la situació del país s’ha estabilitzat i s’ha aconseguit doblegar la corba en la major part dels territoris, els experts temen que una desescalada precipitada es converteixi en l’arribada de la quarta onada.

Per altra banda, la ministra s’ha mostrat molt positiva sobre el pla de vacunació al país. Carolina Darias ha afirmat aquest dimecres que Espanya ja ha administrat més dosis de vacunes contra la covid-19 que les persones que té infectades. La titular de la cartera sanitària espanyola ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, que ha servit per constatar un cert alentiment en el descens de la corba de les infeccions després de la «baixada ràpida» del darrer mes. És per això que Darias ha tornat a fer una crida «a la prudència» i ha demanat fer una desescalada de les mesures restrictives «el més gradual possible». En aquest context, ha afirmat que ara «no pertoca» convocar manifestacions multitudinàries el 8 de març.

Preocupen les variants de la Covid i la seva immunitat a les vacunes

La ministra també ha ofert les dades de les vacunes que han arribat a Espanya, i ha detallat quantes han anat a les Comunitats Autònomes i quantes a l'Exèrcit. Concretament, el braç armat de l'Estat n'ha rebut 14.820 de Pfizer i 12.200 d'AstraZeneca.

Sobre aquesta última companyia, la titular de la cartera sanitària ha afirmat que Espanya exigirà el compliment dels compromisos contractuals d'aquesta i de la resta de farmacèutiques, davant de la polèmica pel fet que les empreses estan tenint dificultats per subministrar les dosis promeses. Darias ha explicat que en aquests moments hi ha prop de 900 casos de la variant britànica de la covid-19 confirmats, i un nombre similar en estudi. També s'ha detectat 6 casos de la variant sud-africana i un de la brasilera.