CATÀSTROFE A LA CONCA

Segueixen desapareguts una mare i el seu fill a Vilaverd, a causa dels forts aiguats

Els passos a seguir per donar-se de baixa a l'INE i no rebre propaganda electoral

La llei electoral permet als espanyols rebutjar la propaganda política de les campanyes dels partits
La llei electoral permet rebutjar la propaganda electoral a les b√ļsties | Cedida

 

Despr√©s dels intents infructuosos per desbloquejar la situaci√≥ pol√≠tica espanyola i formar govern, el pr√≤xim 10 de novembre se celebraran eleccions generals per quarta vegada en quatre anys. Com sempre, l'arribada del proc√©s electoral comporta alhora la campanya (enguany nom√©s durar√† 8 dies), que vessa les b√ļsties amb cartes, papers i propaganda. Ara b√©: √©s possible evitar l'asf√≠xia preelectoral? La resposta √©s s√≠; Catalunya Diari t'indica els passos a seguir per rebutjar la propaganda pol√≠tica a les b√ļsties.

 

Abans, √©s important mencionar que, evidentment, la propaganda present als carrers, a les xarxes i als mitjans no es pot evitar i, conseg√ľentment, l'√ļnic que es pot fer √©s fer les b√ļsties inexpugnables.

 

La guia

El tr√†mit per fer-ho √©s r√†pid i senzill. En primer lloc, cal aconseguir el certificat digital que demana l'Institut Nacional d'Estad√≠stica (INE) i que acredita identificaci√≥. Aquest es pot obtenir al lloc web del ministeri de Pol√≠tica Territorial i Funci√≥ P√ļblica o b√© al mateix portal oficial del Govern espanyol. Un cop es cliqui una de les opcions, nom√©s cal seguir les instruccions i, posteriorment, accedir aqu√≠, on a la dreta de la pantalla hi ha les dues formes d'acc√©s; depenent qu√® s'hagi escollit sol¬∑licitar anteriorment, caldr√† seleccionar-ne una o l'altre.

 

Posteriorment, l'√ļltim pas que s'ha de fer √©s enviar la sol¬∑licitud d'exclusi√≥ de les c√≤pies dels partits pol√≠tics.

 

El 7 d'octubre com a data límit

√Čs crucial saber que hi ha una data l√≠mit per dur a terme el tr√†mit. L'√ļltim dia per fer-ho ser√† el 7 d'octubre, tenint en compte que nom√©s s'atenen les sol¬∑licituds emeses abans dels tretze dies posteriors a la convocat√≤ria electoral, que tindr√† lloc el pr√≤xim 24 de setembre. Aix√≠ mateix, malgrat poder emetre la petici√≥, √©s probable que no es rebi fins a partir del dia 24

 

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ja ha registrat 112.000 peticions de persones que no volen rebre propaganda.

 

També et pot interessar...

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris