AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Pedro Sánchez intentarà evitar que Espanya es vegi abocada a noves eleccions

El president en funcions treballarà perquè Podemos li doni suport, però sense recuperar la idea d'un govern de coalició
Pedro Sánchez ha anunciat que buscarà «un acord per evitar que Espanya es vegi abocada a noves eleccions» | CatalunyaDiari.cat

 

Després de la investidura fallida de Pedro Sánchez i l'escenari polític d'enfrontament amb Podemos, era fàcil suposar que tornaríem a anar a eleccions al novembre. Però aquest dimecres, Pedro Sánchez ha anunciat que buscarà «un acord per evitar que Espanya es vegi abocada a noves eleccions», encara que sense la possibilitat d'un govern de coalició.

 

Sánchez proposa fer un pacte «a la portuguesa»

La intenció de Sánchez és governar en solitari, sense cap govern de coalició i sense l'entrada de Podemos. Però per a fer-ho necessita que els d'Iglesias s'abstinguin, ja que «impedir la repetició electoral és una prioritat absoluta per mi i treballaré sense descans les pròximes setmanes per superar-ho», ha afirmat en una carta enviada a la militància del PSOE.

 

D'aquesta manera, el president en funcions ha assegurat que es reunirà amb col·lectius socials, com feministes, ecologistes o agents socials per crear una proposta programàtica i presentar-la a Podemos. L'objectiu és que el partit liderat per Pablo Iglesias doni suport a les propostes de Sánchez i s'abstingui en la pròxima investidura, que és com funciona el govern a Portugal. 

 

«És la millor alternativa al bloqueig», segons Sánchez

Sánchez també ha assegurat que «és una fórmula útil per abordar els reptes que té al davant el nostre país i la millor alternativa al bloqueig». A més, ha afirmat que un govern amb el suport de Podemos des de fora és una forma de garantir el compliment de les propostes, com a Portugal i Dinamarca.

 

Pedro Sánchez ha afirmat que no hi haurà govern de coalició amb Podemos | Cedida

 

«En ambdós països governen partits socialdemòcrates com a forces més votades. Però compten amb el suport extern de forces progressistes que garanteixen no només l'estabilitat política, sinó també el compliment d'un programa de govern consensuat des de l'esquerra».

 

Només si el PSOE arriba a un pacte amb Podemos perquè s'abstingui se celebrarà el debat d'investidura. La portaveu de l'executiu, Isabel Celaá, va afirmar que «si no hi ha aigua a la piscina, no val la pena passar per una altra investidura». I si no hi ha cap acord possible, el 10 de novembre tornarem a les urnes.

 

També et pot interessar...