Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Polèmica als mitjans sobre la troballa del menut Julen

El nen va caure en un pou de 107 metres de profunditat el passat diumenge, 13 de gener
La Guàrdia Civil, a l'espai | Cedida

 

Polèmica als mitjans de comunicació de l'Estat sobre la troballa del menut Julen. Els efectius de salvament haurien localitzat el cos del menut Julen a 73 metres de profunditat, segons 'El Español', tot i que Ana Rosa Quintana i La 1 han sortit al pas de la informació per negar-la. 

 

Avui al matí, així mateix, els equips ja havien localitzat un pèl del menor, confirmant així que el seu cos es trobava a l'interior del pou. Després de fer les comporobacións corresponent s'ha pogut certificat que l'ADN era el del petit Julen i per tant quedava confirmada la seva caigua a l'interior del pou.

 

 

Les dimensions del pou i la seva profunditat podrien causar falta d'oxigen al menor | CatalunyaDiari.cat

 

Preocupats per la falta d'oxígen

En aquests moments el que més preocupa és que el petit ja duu tres dies desaparegut i que si es troba a l’interior del pou és un espia molt reduït, que tot i tenir una temperatura constant de 20 graus, acumula molta humitat i podria patir falta d’oxigen.

 

El pou no tenia permisos ni estava precintat

La Junta d'Andalusia assenyala que el pou no disposava de permisos perquè no complia els requisits exigits per la normativa. De fet, ni a l'àrea de Mines ni a l'àrea d'Aigües de l'Administració existeix constància de cap perforació destinada a buscar aigües subterrànies.

 

Per excavar un pou d'aquestes característiques cal explorar primer si hi ha una bossa d'aigua subterrània i, per fer-ho, és necessari complir amb una sèrie de tràmits i comunicacions amb l'Administració. A més, segons 'España Diario', s'ha de presentar un projecte tècnic elaborat per un especialista de mines subterrànies o un especialista de mines sobre sondatge.

 

El govern andalús no té constància de cap sol·licitud per sondar a la zona on va precipitar-se Julen. En aquest sentit, Fernando Ferragut, responsable de la Subdirecció de Gestió de Domini Público Hidràulic y de Qualitat de las Aguas, insisteix també a no tenir cap informació legal referent al pouA més, Ferragut afirma que qualsevol sondatge hauria d'estar precintat i senyalitzat amb qualsevol sistema que en garanteixi l'absoluta seguretat. 

 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris