MINUT A MINUT

🔴Manifestacions i talls de carretera a tota la demarcació

VÍDEO

📹Colpegen i tiren a terra una senyora amb una bandera espanyola a TGN

ÚLTIMA HORA

🚨Nova euroordre contra Puigdemont

El PSOE obté la majoria absoluta al Senat amb 121 escons

Els independentistes aconsegueixen un total de 13 senadors
Els socialistes han obtingut 122 dels 208 senadors | CEDIDA

 

El PSOE de Pedro Sánchez ha aconseguit la majoria absoluta al Senat obtenint 121 dels 208 senadors que estaven en joc aquest 28-A. Aquest resultat permet que els socialistes superin en 16 els 105 senadors necessaris per aconseguir-la.

 

 

 

D'aquesta manera, el partit que lidera Sánchez ha passat dels 43 escons, obtinguts el 2016, als 121 d'aquests comicis, tot desbancat al PP, que fins ara tenia la majoria absoluta, i que ha perdut 74 escons dels 130 que tenia el 2016, situant-se amb 56. D'altra banda, C's aconsegueix, per primera vegada, 4 senadors electes, ja que fins ara només comptava amb els sis de designació autonòmica. 

 

ERC ha obtingut la victòria a Catalunya | CEDIDA

 

ERC s'imposa a Catalunya

A Catalunya, ERC s'ha imposat amb claredat, ja que ha aconseguit 11 dels 16 senadors que estaven en joc, un més que el 2016 i ha aconseguit mantenir la tercera posició en l'àmbit espanyol mentre que JxCat manté els 2 que va aconseguir CDC. Per tant, la força independentista catalana s'imposa clarament a la resta de formacions a Catalunya. Per la seva part, el PSC ha aconseguit 3 mentre que en Comú Podem ha perdut els 4 senadors obtinguts el 2016.

 

Així doncs, els 11 senadors electes per les quatre circumscripcions provincials d'ERC són: Raül Romeva i Rueda i Ana Surra Spadea (Barcelona); Miquel Aubà i Fleix, Laura Castel i Fort i Josep Rufà i Gràcia (Tarragona); Jordi Martí Deulofeu, Elisenda Pérez Esteve i Josep Quintana Caralt (Girona), Sara Bailac i Ardanuy, Miquel Caminal i Cerdà i Xavier Castellana i Gamisans (Lleida).

 

Els 2 senadors de JxCat són: Josep Maria (Jami) Matamala i Alsina (Girona) i Maria Teresa Rivero Segalàs (Lleida). D'altra banda, els 3 senadors electes del PSC són: Manuel Cruz Rodríguez i Elia Tortolero Orejuela (Barcelona) i Santiago José Castellà Surribas (Tarragona).

 

 

L'esquerra s'imposa a la dreta

Així doncs, amb aquesta àmplia victòria dels socialistes i amb els independentistes com a tercera força al Senat, l'aplicació d'un possible 155  de la Constitució a Catalunya s'allunya cada vegada més, ja que el PSOE no és partidari que es produeixi una nova intervenció de l'autonomia. Per poder aplicar-lo la iniciativa ha de partir del govern i necessita, imprescindiblement, l'aprovació del Senat per poder dur-la a terme. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris