Troben un exemplar de 'peix cocodril' en un pantà de la Comunitat Valenciana

Estos peixos poden arribar a pesar fins a 200 quilos i mesurar prop dels 3 metres de longitud
Un exemplar de 'peix cocodril'   | Viquip√®dia

 

Aquest estiu el pescador alacant√≠ Ignacio Morales Mart√≠n ha conseguit fer-se amb un 'peix cocodril' en aig√ľes d'un pant√† de la Comunitat Valenciana. Es tracta d'una important captura, ja que no es t√© const√†ncia de l'exist√®ncia d'esta esp√®cie en Espanya, encara que fa dos anys ja es va detectar tamb√© un altre exemplar en M√†laga. El peix 'alligato' , tamb√© conegut com a ‚Äėpeix fardatxo‚Äô, ‚Äėpeix esp√†tula‚Äô o ‚Äėpeix cocodril‚Äô, est√† molt est√©s en el continent Americ√†. 

 

Aquest exemplar prehist√≤ric √©s un important depredador ja que t√© dos fileres de dents en la seua mand√≠bula superior. A m√©s, en alguns llocs del m√≥n, aquests peixos poden arribar a pesar fins a 200 quilos i mesurar prop dels 3 metres de longitud.

 

No hi ha constància que hagi atacat cap humà

Encara que no es t√© const√†ncia que hagen atacat a cap √©sser hum√†, estos peixos poder ser molt perillosos, ja que aparenten ser lents, per√≤ embosquen a la seua presa a gran velocitat. S'alimenten principalment d'altres peixos, encara que tamb√© de crustacis com a crancs o gambetes, i fins i tot tortugues, ocells aqu√†tics o altres ocells i xicotets mam√≠fers.

 

De fet, en el v√≠deo que va fer el pescador, es pot vore com el peix li d√≥na un mos per tractar d'alliberar-se de la canya de pescar. Segons el pescador, pot ser que, donat que √©s un pant√† que t√© sobrepoblaci√≥ de carpa, hagen introdu√Įt este peix per a controlar el seu n√ļmero.

 

 

 

També pots llegir...