Urdangarin sortirà de presó dos dies a la setmana per fer voluntariat a Madrid

El cunyat del rei participarà en un programa de voluntariat amb persones discapacitades d'una institució religiosa
Iñaki Urdangarín podrà sortir dos dies a la setmana de la presó  | CatalunyaDiari.cat

 

El titular del Jutjat de Vigilància Penitenciaria 1 de Castella i Lleó amb seu a Valladolid ha autoritzat a Iñaki Urdangarin a poder sortir dues vegades per setmana de la presó per poder participar en un programa de voluntariat en una institució religiosa de Madrid, segons recull 'El Correo'. Així doncs, el cunyat del rei Felip VI està autoritzat a sortir un màxim de vuit hores diàries de la presó de dones de Brieva, Àvila, per poder treballar amb persones discapacitades.

El jutge disposa que amb aquest permís es vol evitar els «efectes negatius» de «l'absolut aïllament» al qual està sotmès el pres, malgrat estar complint un règim de segon grau, després de ser condemnat pel Suprem a cinc anys i deu mesos pel cas Nóos. El magistrat considera que aquesta activitat «és més que positiva per reduir o eliminar la desocialització i deshumanització» així com la «destrucció de l'individu que comporta la soledat absoluta a la qual està sotmès». 

«Una forma de reparació a la societat»

El magistrat ha valorat positivament la petició del marit de la infanta Cristina perquè considera que «la presa de contacte amb la vida real» contribueix a «generar un element de conscienciació de la transcendència de la mateixa conducta delictiva». A més, tractant-se d'una activitat de voluntariat considerada de «caràcter solidari, voluntari i lliure» no veu el risc de fugida ni perillositat social.

"📺😱 Fernando, el pare d'una de les nenes d'Alcàsser, torna a la televisió" "❗ ATENCIÓ: Moviment d'última hora d'Albert Rivera per donar suport a Pedro Sánchez"