Abel Mourelo, ja desvinculat del Vortis japonès, s’incorpora al Nàstic

El Tokushima Vortis del futbol japonès anuncia la desvinculació d’Abel Mourelo del seu club i fa oficial la incorporació del tècnic al Nàstic de Tarragona
Abel Mourelo observant un entrenament del Nàstic en la primera setmana de pretemporada | Joan Alfons López

 

No es podia considerar ni un secret a veus però ja és virtualment oficial: Abel Mourelo s’incorpora a la disciplina del Nàstic per completar el cos tècnic. Tot i que ja fa dies que Abel Mourelo ronda per Tarragona i presencia els entrenaments del conjunt grana, no és fins ara quan es pot materialitzar allò que està acordat des de fa setmanes. La direcció esportiva nastiquera desitjava la seva incorporació i Mourelo, natural de Santa Coloma de Gramanet, volia aterrar al costat de Xavi Bartolo. El vincle contractual que encara lligava el barceloní amb el Tokushima Vortis era el principal problema que l’impedia poder-se vestir de curt i ser un més de les sessions preparatòries de pretemporada del Nàstic.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Present des del dia 1

Abel Mourelo ha estat present en els entrenaments del Nàstic des del primer dia. Present però no operatiu. Com un aficionat més i vestit de carrer, observava les sessions del que ja es pot considerar el seu equip sense participar, respectant el contracte que encara l’unia al futbol japonès. No serà fins ara, quan lliure de vincles professionals, es pot involucrar al 100% amb la disciplina nastiquera. Ha estat a primera hora del dia d’avui quan el club nipó ha anunciat el següent en la seva pàgina web: «Hem anunciat que Abel Mourelo ha decidit cancel·lar el contracte després d’un acord mutu. L’entrenador ha decidit incorporar-se al Gimnàstic de Tarragona», revelen des del país del sol naixent. Fins i tot afegeixen declaracions d’un Mourelo que s’acomiada així de l’afició japonesa: «Torno a Espanya per motius familiars. És molt decebedor tornar a casa a meitat de temporada. M’agradaria agrair tot als jugadors, els entrenadors, els funcionaris del club, els simpatitzants i tota la família del Vortis».

 

Imatge del passat mes de gener quan Abel Mourelo s'acomiadava de Xavi Bartolo visiblement afectat | Joan Alfons López

 

La mà dreta de Bartolo

Abel Mourelo, nascut a Santa Coloma de Gramanet un 19 d’octubre del 1974 (44 anys), compta amb experiència en el futbol català. Després de desenvolupar-se en el Mataró va veure una etapa en el futbol gallec de la mà del Conxo i del Compostela abans de tornar a Catalunya per involucrar-se amb el Sant Andreu i el Badalona. Una estada a la Cultural Leonesa el va permetre viure un ascens a Segona i un descens a Segona B abans d’anar a parar al CF Reus el passat estiu. La crisi roig-i-negra va provocar un dolorós adéu durant el mes de gener i, mig any després de marxar al Vortis japonès, torna a prop de casa per continuar allò que no li van deixar fer amb la destrucció dels reusencs.