Albert Company (CF Pobla): «Els nanos s’han d’adaptar a nosaltres i nosaltres a ells»

El tècnic del filial del Nàstic fa balanç de la primera setmana d’entrenaments que ha finalitzat amb una victòria per la mínima davant l’Espanyol B de Segona B
Albert Company durant el matx contra l'Espanyol B de dissabte passat | Joan Alfons López

El CF Pobla de Mafumet finalitzava aquest diumenge la primera setmana de pretemporada i ho feia paint la victòria aconseguida dissabte davant l’Espanyol B, equip que aquesta temporada 2019-2020 competirà a Segona B. El filial del Nàstic, després d’uns primers cinc dies d’entrenament, s’estrenava sobre la gespa amb Albert Company a la banqueta i la primera presa de contacte ha estat força positiva després del triomf contra el filial perico. TarragonaDigital.com conversava amb el tècnic després de finalitzar el matx i no amagava la realitat darrera de l'encontre: «Estem molt lluny d’allò que volem ser a tots els nivells: a nivell condicional, tàctic, defensiu i ofensiu. És normal, acabem de començar. Els nanos estan cansats després d’entrenar cada dia, ens estem adaptant a marxes forçades. Estic content amb l’esforç dels nanos, han de canviar moltes coses però ells estan amb una predisposició fantàstica entrenant. Hem competit contra un equip minvat de Segona B igual que nosaltres som un equip minvat de Tercera».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Adaptacions sense imposicions

Quelcom que ha volgut deixar Albert Company és el període d’adaptació al nou model instal·lat per la nova direcció esportiva. No serà fàcil i requerirà temps per a obtenir el millor resultat possible: «Els nanos s’han d’adaptar a nosaltres i nosaltres a ells, no ens podem imposar res els uns als altres. Tot ha de ser una barreja, un període d’adaptació on hem d’anar complint passos». Company no amaga una realitat inapel·lable: «Ens queda molt de camí però no és una crítica, és un punt de partida a nivell de treball. Si a més guanyes a un equip de categoria superior, evidentment l’assimilació d’allò que volem ser és més fàcil pel fet d’anar guanyant». Tot i que queda molt camí per recórrer, els detalls característics del sistema de joc ja són quelcom visibles: «Els detalls possiblement es veuen difuminats, com ha de ser, però està clar que nosaltres veiem el futbol d’una manera determinada».

Competitius des del dia 1

Albert Company no entra en travesses quan se li pregunta sobre si l’equip estarà preparat i a la versió que ell desitja: «Això no són matemàtiques, no sé quan estarem preparats. Allò que sí que sabem és que el primer dia serem competitius, és el principal. El procés del joc és evolutiu, en tots els equips on he estat la diferència entre els primers partits i els de la jornada 36 o 37 hi és. És una evolució que ens ha de portar a ser competitius i que els nanos competeixin el millor possible sota la nostra idea».

Norbert Callau, Javi Robles i Albert Company, el nucli dur de la banqueta pobletana | Joan Alfons López

El cos tècnic pobletà el completen Javi Robles com a segon entrenador, Norbert Callau com a preparador físic, Alberto Pérez com a preparador de porters, Joan Josep Pérez com a ajudant del cos tècnic i els fisios Josep Fuguet i Albert Samper, a més de l’utiller Manolo Martínez. Company i Robles han compartit estructura al CF Reus però no com a primer i segon entrenador: «Javi i jo ens coneixem de fa molt de temps però sí que és veritat que amb aquesta estructura actual no havíem treballat mai. Nosaltres també tenim procés d’adaptació, com amb el Norbert (preparador físic). Estem contents i satisfets, això acaba de començar. Estem amb gana i il·lusió, és un projecte nou».

Actualment la plantilla pobletana la formen quasi una trentena de futbolistes, llista que es veurà reduïda després de la pretemporada: «Hem de moure una plantilla de 20 o 23 futbolistes. L’estructura del club ens marca una mica, com pot ser que hi hagi algun jugador amb fitxa de la Pobla en dinàmica de primer equip. Tot dependrà del rendiment que els nanos nostres donin al primer equip. Tan de bo se’n quedin quatre perquè tenen el nivell». Els grana acaben de començar a caminar. Li queda molt per endavant però ja deixa anar un aroma conegut per als amants del futbol local.

"⚽ La RFEF explica el procediment a seguir per a la venda de la plaça del CF Reus a 2aB" "🏑 Els calendaris del Reus, el Calafell i el Vendrell, disponibles aquesta setmana"