Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El projecte d’Ángel Pérez es pronuncia després de la venda del CF Reus

Manel Bastán, president de GM Investment & Placement, era el braç econòmic del projecte d’Ángel Pérez i surt a la llum per demostrar quines eren les seves intencions
El projecte d'Ángel Pérez comptava amb el suport econòmic de l'empresari català Manel Bastán | Laia Solanellas

 

El projecte d’Ángel Pérez per salvar el CF Reus Deportiu sí que existia. Tot i que des de l’entorn roig-i-negre s’ha posat en dubte l’existència real d’aquest grup d’empresaris que volia aportar una solució a la dramàtica situació que vivia el club ganxet fa unes setmanes, el projecte era real i ara es pronuncia de forma pública.

 

En un comunicat oficial al qual ha tingut accés TarragonaDigital i que es pot llegir de forma íntegra en la part inferior de l’article, es presenta en societat Manel Bastán, propietari i president de GM Investment & Placement (GMIP Holding). Aquesta empresa, amb seu a Vilanova i la Geltrú, es dedica al món dels serveis financers de primer nivell que ofereixen finançaments als seus clients i que, entre moltes altres influències, tenen branques dins del món del petroli i immobiliari. Bastán surt al pas d’aquells qui posaven en dubte la veracitat del projecte que encapçalava Ángel Pérez com a comprador de l’accionariat i el mateix Bastán com a propietari de la societat financera que aportava el braç econòmic necessari.

 

Els detalls de la proposta

Bastán, Pérez i l’assessor legal José María Tarancón van viatjar el passat 10 de gener a Madrid per reunir-se amb Luis Rubiales, president de la RFEF, i posteriorment fer-ho amb Javier Tebas, president de LaLiga. La primera cita es va produir però la segona no. A Rubiales se li va poder presentar una proposta que constava en un projecte per ascendir a Primera en un termini de tres anys. Econòmicament, hi constava la presència d’un aval bancari de cinc milions d’euros o més en 72 hores per garantir el pagament als jugadors i els treballadors, a més d’altres deutes possibles i la possible sanció que rebés el club per saltar-se els estatuts de LaLiga.

 

Això sí, l’aval estava condicionat a que el deute real fos un milió de marge per dalt o per baix d’allò que es coneixia (uns 5,4 milions d’euros) i que el CF Reusno perdés la categoria ni fos expulsat de forma temporal del futbol professional. Si això es podia assegurar, GMIP Holding posaria l’aval necessari i anava a realitzar en un termini de dos mesos una auditoria actualitzada a gener del 2019 per conèixer l’estat real dels comptes del CF Reus. Passat aquest termini de temps i coneixent tots els racons dels números roig-i-negres, l’aval se substituria pels diners necessaris.

 

Missatge per als nous compradors

Manel Bastán, que revela en el comunicat que el CF Reus ja es va posar en contacte amb GMIP Holding al desembre del 2017 davant un problema econòmic amb el qual l’entitat necessitava ajuda, ha deixat clar que la seva intenció era ajudar al club però «no anàvem a tirar-nos a la piscina com sembla que han fet els nous compradors. Nosaltres posàvem la solució financera però no el nostre suïcidi».

 

El comunicat, íntegre

Amb la intenció de sortir al pas d’una sèrie de comentaris que posen en dubte que el Sr. Ángel Pérez i dues persones més viatgessin a Madrid per reunir-se amb la RFEF i amb LaLiga, vull comunicar:

 

Que el dia 10 de gener del 2019 viatgem a Madrid el Sr. Ángel Pérez, en qualitat de comprador de l’accionariat, el Sr. José María Tarancón afincat a València en qualitat del nostre assessor legal i aquell qui signa aquest comunicat, el Sr. Manel Bastán, propietari de la societat financera que aportava les garanties suficients per portar a termini l’operació, amb la proposta de viabilitat del CF Reus (patrocinadors del món del petroli i un pla per pujar el club a Primera Divisió en menys de tres anys). El president de la RFEF, el Sr. Luis Rubiales, ens va rebre el mateix dia 10 a les 9.30 hores després de l’avís que va rebre el dia 9 del present mes per mediació d’una carta enviada pel màxim accionista del CF Reus anunciant la nostra visita juntament a l’autorització per parlar sobre els temes del CF Reus amb la RFEF i LaLiga.

 

La gravetat del tema del CF Reus va fer que tres persones (una de Reus, una altra de València i aquell que escriu de Vilanova i la Geltrú) sortíssim dels nostres domicilis a les 2.00 hores del dia 10, féssim 1.200 quilòmetres i tornéssim als nostres domicilis a les 2.00 hores del dia 11. 24 hores i 1.200 km per a què el Sr. Javier Gómez, gerent de LaLiga, ens menystingués.

 

La proposta era la següent:

 

  • Aportació d'un aval bancari per l'import de cinc milions d'euros o més en 72 hores. Aquest aval garantia el pagament als jugadors i als treballadors i altres deutes que pogués tenir el CF Reus Deportiu SAD, a més de la possible sanció que se li pogués imposar.
  • Aquest aval estaria condicionat al fet que el deute s'establís en un marc d'un milió amunt o avall. També estava condicionat al fet que el CF Reus no perdés la seva categoria ni patís una sanció d'expulsió temporal.
  • Aquest aval s'estenia per un termini de dos mesos, temps suficient per a què els nostres auditors poguessin fer la seva feina analitzant la situació financera del CF Reus Deportiu SAD.
  • Passat aquest temps, s'hauria substituït l'aval per l'import necessari.

 

  

Crec que la proposta que teníem era més que assenyada.

  

  

Com a propietari de la societat inversora i coneixedor del sistema financer del CF Reus (al desembre del 2017 els responsables del club ja ens van demanar ajuda) no anàvem a tirar-nos a la piscina com pel que sembla han fet els nous compradors. Nosaltres portàvem la solució financera però no el nostre suïcidi.

 

 

  

Manel Bastán

  

GM Investment & Placement

  

GM Holding

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris