Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

El Ball de Diables de Reus, protagonista del cartell del derbi contra el Nàstic

El CF Reus dona protagonisme al Ball de Diables amb tres diables acompanyant el tècnic Xavi Bartolo
Cartell del derbi CF Reus-Nàstic | CF Reus

 

Ja hi ha cartell promocional roig-i-negre per al derbi entre el CF Reus Deportiu i el Nàstic de Tarragona. L'entitat presidida per Xavier Llastarri ha decidit optar pel Ball de Diables de la ciutat per acompanyar Xavi Bartolo, tècnic del primer equip, en el muntatge que publicita l'encontre entre ganxets i pelacanyes que es disputarà diumenge vinent a les 18.00 hores a l'Estadi Municipal de Reus.

 

Tres diables i la figura de Bartolo protagonitzen un cartell que serà repartit per la capital del Baix Camp per donar ressò al matx i, de pas, ressaltar la tasca d'una entitat profundament arrelada en les festivitats de la ciutat. La pròxima celebració de la Festa Major de Misericòrdia, que es realitzarà dos dies després del derbi, ha estat clau per a l'elecció d'una institució que celebra diversos actes destacats com la baixada en processó al santuari de la patrona de Reus o la posterior carretillada.

 

Història del Ball de Diables

Com recorda el CF Reus en l'anunci del cartell, el Ball de Diables de Reus té el seu origen l'any 1771, instaurant un model propi de ball de diables a les nostres comarques, el model de participació individual. Va ser l'any 1981 quan la colla es va constituir com a entitat cultural, adoptant el nom actual. En les darreres dècades, aquesta entitat ha estat l'encarregada d'organitzar «La Baixada de Misericòrdia», la «Cercavila de Foc» de la nit de Sant Joan o l'«A Reus, Correfoc», així com diversos actes on les espurnes i trons són els protagonistes.

 

Formen part del Seguici Festiu de la ciutat i l'entitat compta amb la presència de diversos elements festius com els Diables, la Cabra, El Drac, els Diables infantils, el Drac petit, la Cabra petita, Els Bitllers de Reus i la Batucada Trokatrons. El Ball de Diables de Reus és membre de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya i tenen seu a Reus, podent-los contactar a info@diablesdereus.cat.

 

Cartell íntegre del derbi CF Reus-Nàstic | CF Reus

 

Comentaris