Maria Pitarch s’emporta l’or del campionat d’Espanya de tir amb arc

La Maria Pitarch i l’Èlia Canales, del Club de Tir amb Arc Constantí, van guanyar l’or i el bronze, respectivament, en el Campionat d’Espanya de Tir amb Arc
Maria Pitarch es proclama campiona d'Espanya junior de Tir amb Arc | Cedida

 

El passat divendres 20 de juliol es va celebrar a la localitat d’Almussafes (València) el campionat d’Espanya de tir amb arc on Maria Pitarch va obtenir l’or proclamant-se campiona d’Espanya júnior de tir amb arc.

 

Maria Pitarch és la nova campiona d’Espanya dins de la categoria d’arc recorbat júnior femení. Ho va aconseguir després de superar totes les eliminatòries: a vuitens de final va competir amb Sonsoles Solera, de Madrid; a quarts de final amb l’arquera Natalia García, de les Illes Balears; a semifinals va guanyar a Leticia Cantos, també de Madrid. I a la gran final va vèncer a Rocío García, de les Illes Balears, per sis a quatre emportant-se, finalment, la medalla d’or.

 

Pitarch pertany al Club de Tir amb Arc de Constantí i no és el primer cop que es proclama campiona: a finals del passat mes de juny es va emportar la medalla de bronze en el Campionat d’Europa disputat a Patras (Grècia). Aquest cop va ser per equips, juntament amb Mónica Galisteo i Paula Gutiérrez, totes dues de Madrid. A més a més de la gran temporada amb l’or al Gran Premi d'Espanya, disputat a Lleida, i la plata al Gran Premi disputat a Madrid. En aquest últim va aconseguir establir un nou rècord de Catalunya en categoria absoluta.

 

Medalla de Bronze al Campionat d’Espanya

L’arquera Èlia Canales, també del Club de Tir amb Arc Constantí, va aconseguir la medalla de bronze en el mateix Campionat d’Espanya celebrat a Almussafes. En aquest cas, Canales va participar en la categoria d’arc recorbat cadet femení aconseguint un tercer lloc després de guanyar a Maria Laorden, arquera de Madrid, a les semifinals per sis a zero.

 

Cal destacar que Èlia Canales també va participar a la competició per equips mixts, juntament amb Pablo Mercader, els quals van aconseguir la medalla de bronze després de guanyar a l’equip de Dani Garcia i Laura Merayo, de Castella i Lleó.

Finalment, Canales va tornar a pujar al pòdium per obtenir la medalla de bronze del campionat de la Lliga Nacional de tir amb arc a l’aire lliure.