ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

El CBT, interessat a acollir el playoff per ascendir a la LEB Plata

El club presidit per Jacint Rodríguez estudia la viabilitat d’acollir l’esdeveniment al Serrallo. Del 16 al 19 de maig, les dates previstes per torneig definitiu per l’ascens
L'Ibersol CBT haurà de jugar dues promocions d'ascens si vol tornar a la LEB Plata | Joan Alfons López

 

L’Ibersol Club Bàsquet Tarragona està estudiant la possibilitat de ser una de les seus del playoff d’ascens definitiu a la Lliga LEB Plata. El conjunt tarragoní, ja classificat per optar al retorn a la tercera categoria del bàsquet estatal per la via esportiva, haurà d’afrontar i superar abans la fase catalana de la ‘Final a Quatre’ si vol estar present en una promoció d’ascens final que està interessat a poder organitzar. L’esdeveniment que decidirà els sis equips que pugen a la LEB Plata es desenvoluparà del 16 al 19 de maig després d’un complicat sistema de classificació.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L’enrenou per ascendir a la LEB Plata

107 equips són els que formen la Lliga EBA i només sis són els que acaben pujant a la LEB Plata per la via esportiva. Decidir els sis afortunats que ascendiran sobre la pista és un autèntic enrenou organitzatiu que provoca, a finals de temporada, un doble sistema de promocions per decidir els canvis de categoria. Dos playoffs són els que haurà d’afrontar l’Ibersol CBT per aconseguir l’ascens. El primer es desenvoluparà el 4 i el 5 de maig i serà la ‘Final a Quatre’ catalana, aquella on els dos primers dels dos grups del país s’enfrontaran cara a cara per aconseguir tres bitllets per al playoff on entraran en joc la resta de conjunts de l’Estat.

 

En la fase catalana, que també entra en els plans cebetistes per organitzar-la, el CBT s’enfrontarà al segon del grup C-B: el Sant Adrià. L’altra eliminatòria enfrontarà el Pardinyes al segon del grup del CBT, plaça que serà pel Quart o per l’Igualada. Dels quatre participants, els dos guanyadors de la semifinal i el vencedor dels derrotats guanyaran un dels tres bitllets per a la promoció d’ascens definitiva. Aquesta es desenvoluparà del 16 al 19 de maig en dues seus i hi formaran part setze conjunts en quatre grups de quatre integrants. Els quatre campions dels grups, ascendiran a la LEB Plata i els dos millors segons completaran la llista d’equips que pujaran.

 

Jacint Rodríguez, president del CBT, es pronuncia

Jacint Rodríguez, president de l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona, s’ha pronunciat als micròfons de Tarragona Ràdio sobre les intencions del club d’acollir la fase definitiva de la promoció d’ascens: «La intenció és intentar classificar-nos i la resposta de l’equip ens anima al fet que això podria ser així. Des del punt de vista organitzatiu, sí que estem interessats però ara estem fent la valoració. Tenim temps fins al 22 d’abril per a què Tarragona presenti les opcions per organitzar els playoffs finals a la Federació Espanyola de Bàsquet. Estem valorant si el cost que té l’organització compensa a la ciutat de Tarragona i al CBT. Insisteixo, no podem demorar-nos massa perquè el termini finalitza el dilluns 22 d’abril».

 

Els blaus lluitaran per pujar però, passi el que passi, no impedirà reconèixer la bona feina cebetista aquesta campanya: «La temporada ha estat magnífica siguin els que siguin els resultats en els playoffs. Amb això coincidim tots. Donats els resultats fins ara, creiem en la classificació però si no hi és, també haurem de felicitar-nos perquè haurem demostrat que som professionals a la pista de cap a peus».