La RFEF descendeix el CF Reus Deportiu a Tercera Divisió

La decisió ha estat presa per la RFEF, perquè no s'ha fet efectiu un aval bancari abans del 10 de juliol
El CF Reus pot baixar a Tercera Divisió. | Laia Solanellas

 

Nou revés a la situació del CF Reus. La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit que el primer equip roig-i-negre descendeixi a Tercera Divisió, després de no presentar un aval bancari abans del 10 de juliol, data límit que tenia el club ganxet. Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, l'administrador concursal que gestiona el club encara no ha rebut la notificació oficial per part de la RFEF tot i que és conscient de la seva validesa. Després d'aquesta dràstica decisió de la Federació, hi hauria un efecte dominó en els equips del Reus, ja que a Tercera Divisió, està competint el filial i això faria que aquest descendeixi, teòricament, a Primera Catalana, tot i seguir sent una incògnita el futbol a l'Estadi Municipal i a la ciutat de Reus.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La resolució de la RFEF

La Real Federación Española de Futbol ha emès una resolució, difosa per FutbolCatalunya.com, des de la Ciudad Deportiva de Las Rozas el dia d’avui on informa que el CF Reus no pot ser admès a Segona Divisió B per no haver pagat els avals exigits. Després de descendir administrativament i haver patit problemes econòmics amb deutes amb els seus jugadors, l’entitat ganxeta havia de fer front a un pagament de 400.000 euros abans del 10 de juliol per poder formular la inscripció del conjunt en la categoria de bronze del futbol estatal. El termini facilitat la RFEF ha expirat i avui el CF Reus ha estat vetat de jugar a Segona B.

 

Per què no han exclòs el Reus abans de fer els grups i el calendari?

El CF Reus tenia temps fins al dia 10 per aportar els avals però la RFEF ha fet efectiva l’exclusió avui dimecres 17 de juliol. Per què aquest endarreriment? Cal recordar que la federació ha organitzat els grups de Segona B i ha creat els calendaris de lliga en aquest període de temps. La pregunta és ben senzilla: per què no han exclós el CF Reus abans de formar els grups i els calendaris? Per què ho fan ara, que serà un enrenou molt més gran? La resposta es troba en una acció de David López, l’administrador concursal dels reusencs. López va demanar a la RFEF una setmana de temps extra per poder pagar l’aval aportant, com a garantia, 150.000 euros. A Madrid van acceptar aquesta condició però el termini de temps ha vençut aquest migdia i el conjunt del Baix Camp ha estat exclòs de Segona B. En la resolució es deixa clar que aquests diners seran retornats al club després que aquest no hagi complert amb la promesa.

 

David López Estebaranz, administrador concursal del CF Reus, present en l’acte de benvinguda a la Fundació Futbol Base Reus | Joan Alfons López

 

Sí que pot jugar a Tercera

La RFEF ha informat al CF Reus que queda exclòs de Segona B però l’ha avisat que sí que pot competir en la categoria immediatament inferior: la Tercera Divisió. Això provocaria, de retruc, el descens del CF Reus B a una Primera Catalana que passaria a tenir, en un principi, un grup de 19 equips (un més respecte a l’habitual). En aquest sentit s'ha pronunciat la Federació Catalana, afirmant que fins que la federació espanyola no determini el futur de la plaça vacant a Segona B, no pot saber quines accions i conseqüències patirà el grup V de Tercera.

 

 

I ara, que?

La resolució de la Real Federación Española de Futbol és una sentència que posa punt final a la via esportiva. Si el CF Reus considera injusta la decisió i decideix seguir lluitant pels seus interessos després d'estudiar el cas i les probabilitats d'èxit, ha d’iniciar la via administrativa que pot tenir com a destí el Tribunal Administratiu de l’Esport. Si aquesta tampoc li acaba donant un resultat favorable i el club vol seguir batallant, haurà de recórrer als jutjats, seguint un procediment semblant al viscut amb la sanció de tres anys sense poder tornar al futbol professional imposat pel Comité de Disciplina Social de LaLiga.