PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

Tito ja no és jugador d’un CF Reus que podria ser denunciat novament

Tito ja no és jugador del CF Reus després d'acceptar-se la denúncia per extingir el contracte. Després de pagar onze jugadors, la resta no descarta denunciar tot i que congelen la decisió a l'espera d'una reunió amb Oliver demà
Tito Ortiz s'ha entrenat avui sense saber si és futbolista roig-i-negre o és un esportista a l'atur | Joan Alfons López

 

ACTUALITZACIÓ: Tito Ortiz ja no és futbolista del CF Reus. La Comissió Paritària de LaLiga i l'AFE s'ha reunit aquesta tarda i ha donat per tancades les dotze denúncies dels futbolistes del conjunt roig-i-negre amb diferents resolucions. Onze d'elles han quedat finalment desestimades perquè el club ha fet efectius els pagaments pendents. Els esportistes que seguiran al CF Reus són Karim Yoda, Miguel Linares, Ricardo Vaz, Pol Freixanet, Mario Ortiz, Alejandro Catena, Juan Domínguez, Gus Ledes, Borja Herrera, Àlex Carbonell i Ángel Bastos. Aquests havien denunciat però han rebut les transferències i hauran de continuar vestint la samarreta ganxeta. L'única denúncia que ha estat acceptada ha estat la de Tito Ortiz, jugador al qual el club ha de pagar-li 48.000 euros. El migcampista de Santa Coloma de Gramanet realitzarà una roda de premsa demà dijous després de l'entrenament a l'exterior de l'Estadi Municipal on oferirà la seva versió dels fets un cop l'esportista està desvinculat de l'entitat.

 

Ara falta per saber què passarà amb els jugadors que no van denunciar: Olmo, Vitor, Querol, Fran, Badia, Villanueva i Moore. Cal destacar que Villanueva i Moore no poden denunciar per la seva condició de cedits i només podrien fer-ho Olmo, Vitor, Querol, Fran i Badia, el nucli més veterà del vestidor. Si les paraules d'Oliver en la teòrica reunió de demà són convincents, no hi haurà més denúncies. Si el discurs d'Oliver és buit, els cinc es plantejaran molt seriosament denunciar per cobrar com la resta dels seus companys.

 

ARTICLE ORIGINAL: Segueix la muntanya russa a can CF Reus Deportiu. La plantilla ha tornat aquest dimecres als entrenaments i ho ha fet amb més dubtes que mai. Dels dotze futbolistes que van denunciar l’entitat per intentar aconseguir la llibertat contractual, ja han cobrat onze. Falta un: Tito Ortiz. A hores d’ara el migcampista barceloní no ha rebut cap transferència i, segons ha pogut saber TarragonaDigital, el futbolista s’ha exercitat aquest matí sense saber si pertany a la disciplina roig-i-negra o és un jugador lliure i totalment desvinculat del CF Reus.

 

Tito: és o no és jugador del CF Reus?

El jugador desconeix totalment quina és la seva situació actual. A darrera hora d’ahir, l’entitat encara havia de pagar a dos jugadors: Karim Yoda i Mario Ortiz. Ambdós ja han rebut la transferència però Tito, que teòricament era dins del paquet dels primers que havien cobrat, no ho ha fet. No rebre l’ingrés al compte bancari pot ser motivat perquè el banc està fent la gestió i tardarà unes hores (habitualment un dia laborable) o perquè el club no ha donat l’ordre de pagar. Si és el segon cas i el CF Reus no ha manat pagar Tito, el futbolista estaria a hores d’ara desvinculat de l’entitat. Si és el primer dels casos i LaLiga i AFE tenen constància de l’ordre de pagament, Tito seguiria tenint vincle contractual amb el CF Reus.

 

Aquesta tarda hi haurà una reunió a Madrid de la Comissió Mixta formada per LaLiga i l’AFE per tractar el cas del jugador roig-i-negre. Si amb tots els documents sobre la taula es demostra que Tito no ha estat pagat ni s’ha donat ordre de fer-ho, automàticament serà un jugador a l’atur i totalment desvinculat del club. Si es demostra que el club ha pagat o ha ordenat fer-ho, Tito seguirà formant part del vestidor ganxet. Segons ha pogut saber aquest mitjà, l’entorn del jugador sospita que no s’ha ordenat el pagament i és una conseqüència de la denúncia presentada a principis de novembre per defensar els interessos del jugador. Aquella denúncia i els tràmits habituals van quedar suspesos després que Tito s’acollís al procediment abreujat per cobrar o desvincular-se del club.

 

La Comissió Mixta que formen LaLiga i AFE prendrà una decisió sobre el cas de Tito | Joan Alfons López

 

Podrien caure més denúncies

Els mals roig-i-negres semblen no tenir final. Obviant els onze jugadors que ja han cobrat i el cas de Tito, hi ha set futbolistes més del primer equip que no han cobrat perquè no van poder acollir-se al procediment abreujat d’extinció de llicència. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, a hores d'ara no es descarta que els futbolistes que no han vist un euro i que pertanyen a la disciplina roig-i-negra acabin optant per presentar una denúncia per forçar al club a realitzar els abonaments de les nòmines pendents. En aquests casos primaria la voluntat de cobrar i equiparar-se als seus companys i no la de quedar desvinculat del club. Un cop tancats els casos d’onze de les dotze denúncies presentades, la resta de futbolistes que no van poder reclamar anteriorment perquè el límit per fer-ho era de dotze, ara tenen llum verda per encetar el seu procediment abreujat.

 

Una llum verda que encara no s'ha decidit acceptar. Encara no s'ha près una decisió sobre com actuar perquè els membres afectats de la plantilla, que ha demanat la presència de Joan Oliver demà dijous a les instal·lacions de l'Estadi Municipal per rebre explicacions del màxim accionista, volen esperar a escoltar l'empresari barceloní. Si el discurs d'Oliver és convincent o aporta una solució immediata, no hi ha haurà denúncies. Si les paraules de l'amo roig-i-negre no convencen, el club rebrà més denúncies per forçar al pagament. I és que sembla que Oliver funciona a base de cops. No hi ha hagut pagament a cap jugador fins que el club no va fregar la retirada de la competició. I ara no hi havia reunió fins que els jugadors que encara no han cobrat no l'han posat entre l'espasa i la paret.

 

Tebas vol denunciar Oliver

Les denúncies no només van dels jugadors al club. Javier Tebas, president de LaLiga, ha mostrat a la plantilla roig-i-negra la seva intenció de denunciar Joan Oliver, oficialment encara màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva del CF Reus Deportiu. El màxim mandatari de la competició té ple convenciment que Oliver va mentir en els documents financers que el club va presentar a LaLiga i ja va advertir internament la setmana passada la possibilitat de denunciar Oliver per falsedat documental.

 

El pas de les hores i la manca d’informació cap als jugadors, els tècnics i els treballadors provoca que realment se sospiti de la veracitat de la venda del club. La plantilla ja no se’n refia ni de la seva pròpia ombra i no són pocs els que sospiten que el club no està venut i que el que s’està fent és allargar-ho tot per guanyar temps. Tampoc es pot descartar que el club estigui amagant les cartes als jugadors a tall de revenja per tot l’enrenou mediàtic format després de les seves denúncies.

 

Ja no hi ha esmorzars de germanor perquè el bar ha tancat l'aixeta | CF Reus

 

A més, els jugadors i el cos tècnic ja fa tres setmanes que no poden esmorzar al bar del club. TarragonaDigital va avançar aquesta informació el 23 de novembre però el fet de revelar-ho va provocar que l’entitat busqués una solució momentània. Des d’aleshores, els habituals esmorzars a primera hora del dia es van celebrar en un parell d’ocasions més. I ara ja han passat tres setmanes on el vestidor no pot compartir espai als matins perquè els responsables del bar han tancat l’aixeta després de no cobrar.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Tarragona Digital està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@tarragonadigital.com, per Facebook a TarragonaDigital/, per Twitter a @TGNdigital o per WhatsApp o Telegram al : +34 639 048 422.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris