Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

EN DIRECTE

Seguiu en directe la jornada electoral al Camp de Tarragona

ATENCIÓ

Llaços grocs i pintades en seus, algunes de les incidències del matí electoral a Tarragona

LaLiga inspecciona la gespa de l'Estadi Municipal

L'estat del terreny de joc del CF Reus, en entredit. LaLiga i Garden Tona, empresa responsable del manteniment de la gespa, visiten l'Estadi per realitzar un informe

 

La gespa durant el matx contra el Rayo Majadahonda | Laia Solanellas

 

 

El CF Reus ha rebut aquest dilluns la visita d'un responsable de LaLiga i d'un tècnic de l'empresa Garden Tona per realitzar un informe sobre l'estat del terreny de joc, tal com ha avançat Rac1. L'entitat propietat de Joan Oliver ha vist com avui es posava una lupa durant unes tres hores sobre la gespa on juga l'equip entrenat per Xavi Bartolo en una visita programada des de fa una setmana llarga i que, tot i que no és conseqüència de les darreres declaracions realitzades després de jugar contra el Lugo, sí que ho poden ser de les paraules que van destapar la caixa dels trons fa un mes.

 

Una visita rutinària però simptomàtica

Les visites de LaLiga als estadis on juguen els equips de Primera i Segona no són gens extraordinàries. La competició presidida per Javier Tebas té programades en el seu reglament fins a quatre tipus de visites físiques als camps per realitzar informes posteriors. Més enllà d'aquella que avalua l'estat de la gespa, també n'hi ha les que tenen a veure amb la retransmissió televisiva, les que analitzen la il·luminació artificial i el subministrament elèctric i les que tracten temes de màrqueting i elements publicitaris que impacten en l'espectador.

 

Abans de cada encontre, el Director de Partit que LaLiga assigna a cada enfrontament ha de realitzar un informe sobre l'estat de la gespa del terreny de joc on es competirà. Aquest document especifica l'alçada de la catifa verda, les dimensions del camp, la temperatura del terra i altres factors obligatoris, deixant com a categoria d'opcional la «tracció rotacional», element que mesura la capacitat d'adherència entre el jugador i la solidesa de la gespa, àmbit que el CF Reus no compleix tenint en compte com s'aixeca el terreny de joc en cada encontre.

 

Exemple buit de l'informe sobre l'estat de la gespa abans de cada partit | LaLiga

 

Incompliments partit rere partit

A banda de l'informe sobre el terreny de joc, el CF Reus ha de fer front cada cop que juga a l'Estadi a una sèrie d'incompliments i posteriors multes amb LaLiga. El conjunt roig-i-negre ha sobrepassat els 24 mesos que dona la direcció de la competició per adequar les seves instal·lacions al mínim exigit pel torneig. Millorar els accessos, disposar d'un mínim de seients o la uniformitat de color de les tanques publicitàries és quelcom que s'exigeix des de LaLiga i que, en cas de no complir, es transformarà en una multa econòmica.

 

Al club presidit per Xavier Llastarri encara no es compleixen alguns dels punts exigits per LaLiga i jornada rere jornada acumulen valoracions negatives que a finals de temporada es transformaran en una sanció que suposarà una despesa extra per a les delicades butxaques roig-i-negres. Segons s'estableix en el Reglament per a la Retransmissió Televisiva de LaLiga, cada punt negatiu està valorat en 400 euros a Segona Divisió i estan dividits en diversos àmbits: infraestructures d'instal·lacions de l'estadi, l'aspecte perimetral i elements publicitaris, les infraestructures de televisió, els continguts, la promoció i altres procediments i protocols de partit.

 

La gespa de l'Estadi s'aixeca amb facilitat i impedeix al CF Reus practicar el seu futbol | Laia Solanellas

 

Comentaris