Període de reflexió al CF Reus per esquivar una aparentment inevitable liquidació

El descens a Tercera del CF Reus deixa en una situació crítica la supervivència de l’entitat. L’administrador concursal prendrà una decisió sobre la possible liquidació abans d’acabar el mes
El CF Reus, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El descens administratiu del CF Reus Deportiu a Tercera Divisió deixa l’entitat de la capital del Baix Camp a un pas de desaparèixer definitivament. El club, ara sota les regnes de l’administrador concursal David López, viu el moment més crític des de l’arribada de l’advocat i economista de Verae y Asociados a Reus i el marge de maniobra per evitar la liquidació de club és extremadament mínima.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Després del darrer cop amb la Real Federación Española de Fútbol enviant l’equip a Tercera, s’obre un període de reflexió. Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, David López estudiarà amb calma totes les possibilitats del conjunt ganxet i prendrà una decisió sobre si s’ha de liquidar el club o no abans de finalitzar el present mes de juliol.

 

Jornada molt dura

El 17 de juliol serà un dia recordat en el CF Reus Deportiu. La jornada va ser molt intensa tenint en compte el descens administratiu patit al migdia i la reunió amb els treballadors per acordar l’ERO que es va produir a la tarda. Aquestes trobades i les seves conseqüències (principalment la de l'exclusió de Segona B) han portat a veure el futur roig-i-negre molt més difícil, per no dir quasi inviable. Sense ingressos procedents de LaLiga per l’ajuda del descens, sense poder competir a Segona B i amb una font d’ingressos totalment deficitària, la liquidació i desaparició del CF Reus sembla inevitable. Tot i estar avocat al final fatal i definitiu, David López no vol fer cap pas en fals i analitzarà durant la pròxima setmana i mitja si hi ha alguna mínima opció d’esquivar la dissolució.

 

Imatge de la Fundació Futbol Base Reus | Joan Alfons López

 

Impossible salvar el filial si hi ha desaparició

La dramàtica situació dels ganxets, agreujada en les últimes hores, ha provocat moviments dins de la Fundació Futbol Base Reus, organització creada per evitar que la bona tasca realitzada amb el futbol formatiu dels últims anys acabi desapareixent. Des de la institució liderada per Xavi Castro s’ha consultat la possibilitat d’absorbir un nou equip dins de l’organigrama de la Fundació: el CF Reus B. L’objectiu no era un altre que, en cas de desaparició, es pogués salvar un equip i la seva corresponent categoria.

 

Malauradament, totes les respostes procedents de la Federació Catalana i l’Espanyola són negatives per trobar-se la petició fora del període temporal legal. Per tant, si el CF Reus acaba desapareixent, la capital del Baix Camp es quedarà sense futbol professional o semiprofessional i el CF Reddis serà el màxim exponent d’aquest esport. A aquest factor s’hi suma que, en cas de dissolució, tots els treballadors de l’entitat no veuran ni un sol euro i perdran tota opció de disposar de quelcom que s’han guanyat. Únicament cobrarien els quatre mesos que garanteix FOGASA més la corresponent indemnització per acomiadament si el jutge concursal aprova l’ERO.

 

Sigui com sigui, s’inicia un nou temps d’espera per intentar evitar un final fatal que, a hores d’ara, sembla el més probable.

 

Carta d'origen «dubtós» a la RFEF

Aquesta tarda, diversos mitjans de comunicació de la ciutat han rebut un correu electrònic de l'adreça cfrdavui@gmail.com en el què s'hi adjunta una carta signada, presumptament, pel propietari del CF Reus, Clifton Onolfo i l'administrador concursal, David López. En el text s'indica que el club roig-i-negre s'ha posat en contacte amb la Real Federación Española de Fútbol perquè es replantegi el descens administratiu del CF Reus a Tercera Divisió. Segons ha pogut saber Tarragonadigital, l'administrador concursal, David López, no és responsable d'aquest comunicat i s'ha desentès totalment del text. A més, desconeix qui és l'autor.

 

En el document enviat a la RFEF, s'exposa que els avals sol·licitats es van enviar al llarg d'aquest passat dimecres i s'indica que el CF Reus no ha rebut cap notificació oficial de la mesura acordada. Per una altra banda, en el text s'explica que hi havia 680.000 euros en els comptes roig-i-negres, dels quals 150.000 es van utilitzar com a dipòsit de garantia. En la carta s'insta a la Federació a què comuniqui si accepta o no el club a Segona B i demana una reunió per tal d'arribar a un acord. Finalment, també es recorda la situació econòmica que es va trobar Clifton Onolfo en l'arribar al club.

 

A banda d'aquesta carta, en el correu electrònic s'adjunten tres diapositives del presumpte nou projecte roig-i-negre. En la primera imatge apareix l'hipotètic 'staff tècnic' del CF Reus i el CF Reus B Cambrils amb l'ex entrenador roig-i-negre Josep Maria Calderé per al primer equip i David Cabildo per al filial. En la segona diapositiva es revelen els preus dels abonaments de la propera campanya i en el tercer el calendari del CF Reus a Segona Divisió B i una fotografia d'Adrià Arjona, jugador que precisament aquest matí ha firmat amb l'AE Prat.