Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'acord per salvar el CF Reus, a un punt d'aconseguir-se

Un grup inversor de Qatar desitja fer-se amb un paquet accionarial important del CF Reus. L'acord és quasi total. Només un factor vital separa al club de la salvació
Joan Oliver afronta el moment més difícil després de cinc anys al club | Joan Alfons López

 

El final dels mals del CF Reus Deportiu sembla ara estar més a prop. Joan Oliver, màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva roig-i-negre, està a punt de tancar un acord amb un grup inversor qatarià per acordar l'adquisició d'un paquet accionarial molt important que cobriria l'ampliació de capital i aportaria la injecció econòmica necessària per tornar la normalitat a les instal·lacions del Carrer Mercadé i Recasens. Un acord que, segons ha pogut saber TarragonaDigital, és total a excepció d'un punt vital: que els inversors aportin els diners necessaris per a què quatre jugadors sense inscriure (Tito, Vitor, Yoda i Cuenca) puguin tornar a jugar amb normalitat. Després de més de tres mesos d'incertesa on un problema puntual va passar a ser una crisi esportiva que ha acabat derivant amb un terratrèmol institucional que ha fet témer pel futur de l'entitat, els del Baix Camp tenen motius per tornar a la vorera de l'optimisme.

 

Negociacions molt avançades

Les negociacions entre ambdues parts estan molt avançades. Tant que només falta un punt per arribar a aquest acord total, una vinentesa que podria haver arribat durant el cap de setmana però que no es va formalitzar perquè hi havia un punt pendent. Joan Oliver, màxim accionista del club, ha posat com a una barrera insalvable que l'entrada d'aquest grup inversor sigui prou sòlida com per poder solucionar els problemes econòmics amb LaLiga i aquesta pugui donar el vistiplau a la inscripció de Tito, Yoda, Vitor i Cuenca. La part compradora, segons ha pogut saber TarragonaDigital, estava inicialment interessada en pagar les nòmines i posar al dia el club però no a desembutxacar diners a LaLiga per solucionar els casos dels jugadors no inscrits perquè no volien problemes amb l'estament dirigit per Javier Tebas. Ara, davant la negativa d'Oliver a signar, els qatarís han demanat uns dies per estudiar la situació, posar-se en contacte amb LaLiga i fer números per ser conscient de la despesa que suposaria.

 

Divendres hi haurà una nova presa de contacte i el CF Reus espera rebre el vistiplau definitiu per tirar endavant l'acord. Segons fonts consultades per aquest mitjà, Oliver ha situat el dimecres 5 de desembre com a data màxima per rebre els diners, ja que el divendres 7 serà el darrer dia hàbil per poder regularitzar la situació del club. Cal recordar que el dijous 6 és festiu i dissabte 8 i diumenge 9 no compten com dies laborables per tramitar la burocràcia corresponent.

 

L'opció desitjada

Quan es confirmi l'acord, el CF Reus haurà aconseguit allò que desitjava: que algú se sumés al projecte encetat fa cinc anys i no pas que algú comprés la gran majoria de la SAE, adquirint més del 51% de les accions. Joan Oliver, propietari del club, ja advertia d'aquesta situació el passat 30 d'octubre i, tot i que va reconèixer que vendria totes les seves accions si no quedava més remei, ha decidit esperar fins a darrera hora on la situació ganxeta es convertiria en irreversible per tancar la solució que permeti la supervivència de l'entitat.

 

Cal recordar que Oliver forma part de CSSB, empresa fundada per l'equip que va dirigir el FC Barcelona entre el 2003 i el 2010 amb la presència de Joan Laporta i Rafael Yuste, a més del mateix Oliver. Aquesta organització, que a la Xina disposa d'una filial anomenada Direct Sport Managment (DSM), disposa del 50% de les accions el BIT, club que està integrat a l'estructura del CF Reus.

 

Què passarà si es trenca l'operació?

Tenir a prop un acord ja ha succeit amb anterioritat. No tant com fins ara però sí com per a què una operació encarrilada es fes enrere quan tot semblava desembocar en un final feliç. En el cas que aquesta situació es torni a repetir i el grup inversor de Qatar es faci enrere, el CF Reus té previst activar el pla B que consisteix en pagar una nòmina als futbolistes i guanyar temps, fet que permetria augmentar el cronòmetre fins al pròxim 9 de gener.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris