El jutge mercantil aprova la venda del Golf Aigüesverds

L’administrador concursal del Golf Aigüesverds rep el vistiplau del Jujtat del Mercantil Número 1 de Tarragona per procedir amb la venda de l’empresa per un milió d’euros
Imatge d'arxiu del Golf d'Aigüesverds | ReusDiari.cat

 

Més de quatre anys després de l’inici del concurs de creditors al Club de Golf Reus Aigüesverds, el final del procés sembla a la volta de la cantonada després que César Suárez Vázquez, Magistrat-Jutge del Jutjat Mercantil Número 1 de Tarragona, hagi donat llum verda a la venda de l’entitat a l’empresa Club de Golf Reus SLU després que aquesta formulés una oferta d’1.000.000 d’euros. L’administració concursal del Golf Aigüesverds, que ha buscat la supervivència de l’empresa i el fet de mantenir els llocs de treball i els efectes positius que implica la continuïtat de l’activitat econòmica del club, veu més a prop el final de la seva tasca després de desencallar un procés que es va iniciar l’estiu passat.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Un milió d’euros, l’oferta acceptada

Cal remuntar-se al mes de març del 2015 per trobar l’inici del concurs de creditors. Després de quasi tres anys des de l’inici del procés, l’administració concursal dirigida per Lex Count Consulting va veure aprovada l’apertura de la fase de liquidació a finals de gener del 2018. No va ser fins al mes de juny quan el jutge va aprovar el pla de liquidació i va obrir un període de 20 dies naturals per vendre l’entitat. En aquell període de temps es va rebre una oferta del Club de Golf Reus SLU per un valor d’un milió (800.000 euros que s’afegien als 200.000 ja dipositats). Tot i que el valor inicial del club era de 2.900.000 euros, la falta d’interès per part dels compradors va acabar reduint la xifra a 1.200.000.

 

En l’auto del jutge César Suárez Vázquez, s’accepta la proposta d’un milió i s’agraeix l’esforç de la part compradora per arribar a aquesta xifra sense oblidar que la venda no podia demorar-se més perquè el bé podria perdre valor i el manteniment de les instal·lacions suposaria una despesa més. També hi havia una proposta sobre la taula de 750.000 euros procedents de BERCAM MERIDIAM SL, oferta que no era suficientment satisfactòria. En el llarg del procés es va valorar la possibilitat d’una dació en pagament, fet que no va tirar endavant.

 

Per tant, el Club de Golf Reus SLU comprarà el Golf Aigüesverds per 1.000.000 d’euros i també assumeix les despeses que comportin la transmissió de la propietat, quedant exempt de fer-se càrrec del deute laboral amb els treballadors que ha cobert FOGASA. El comprador té ara fins al 13 de gener del 2020 un període de 180 dies per abonar la quantitat econòmica a la qual s’ha compromès per fer efectiva la compra i treure el Golf Aigüesverds d’una situació amb la qual conviu des de fa més de quatre anys.