Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els nous propietaris del CF Reus detallen el seu pla de treball

Els nord-americans Russell Platt i Clifton Onolfo, acompanyats del seu equip, presenten el full de ruta a seguir els pròxims dies i el projecte a mitjà i llarg termini
Clifton Onolfo i Curtis Onalfo, a la sala de premsa de l'Estadi Municipal en una videoconferència amb Russell Platt | CF Reus

 

Els nord-americans han arribat al CF Reus Deportiu per quedar-s’hi. O almenys això és el que s’extreu del full de ruta que han presentat aquesta matinada. Els nous directors de la Societat Anònima Esportiva comencen a tenir noms i cognoms. Més enllà de Russel Platt i Clifton Onolfo, les cares més visibles fins ara, venen acompanyats de Curtis Onalfo, Ramon Tisaire i Brad Rangell. Clifton i Curtis ja són a la ciutat i han començat a interioritzar tot el que envolta el CF Reus: instal·lacions, equips de la base, representants de la ciutat i un llarg etcètera.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Han començat de manera formal la transició i l’avaluació del personal i dels treballadors de l’entitat per començar a caminar de la forma més ràpida possible. I és que un dels factors contra el que es lluita és el temps. Precisament contra el rellotge es lluita per legalitzar al 100% la compravenda del club entre Joan Oliver i els nord-americans. El club espera tirar endavant de la forma més ràpida possible a partir de les pròximes hores el vistiplau del Consejo Superior de Deportes per a que aquest validi l’arribada dels nous inversors.

 

Curtis Onalfo, cara visible del nou projecte esportiu del CF Reus, visitant les instal·lacions de Cambrils | CF Reus

 

Deu punts del full de ruta

En un extens comunicat íntegrament en anglès, els nous propietaris del CF Reus posen fil a l’agulla a les primeres passes dins de l’entitat.

 

1) Hi ha nous advocats al club. Els nord-americans han confiat en els serveis jurídics del gabinet d’advocats Cuatrecasas, una firma d’advocats amb presència en dotze països i amb especial importància a Espanya, Portugal i Amèrica Llatina. Es tracta d’un dels principals despatxos de l’Estat, sent l’any 2015 la segona que més diners va facturar. Roberto Álvarez i Esther de Felix Parrondo són els nous advocats vinculats al CF Reus i que treballen per a que el Consejo Superior de Deportes validi la compravenda entre Oliver i Platt/Onolfo.

 

2) Ja s’ha demanat una reunió amb LaLiga per explicar el projecte que hi ha sobre la taula pel que fa a l’àmbit esportiu i institucional i també es vol deixar constància a Javier Tebas del compromís financer amb l’entitat.

 

3) Es treballa amb un fort compromís amb la ciutat. Es vol construir un estadi, un centre comercial i un complex hoteler.

 

4) Es vol avaluar i entrevistar el personal del club per buscar millores. El centre neuràlgic del CF Reus estarà a Reus i no a Barcelona, com fins ara. Es traslladaran fins a la capital del Baix Camp tots els contractes, les línies telefòniques, els sistemes financers, els registres, etc.

 

5) També s’avaluarà els jugadors, els tècnics i el futbol base. Curtis Onalfo, que segons el comunicat serà el president del futbol o la cara més visible del vessant esportiu de la nova etapa ganxeta, començarà el procés d'anàlisis i abordarà les necessitats dels tècnics i dels jugadors des del primer equip fins al futbol base. A més, s’assegura que s’ha convidat fins a catorze jugadors relacionats amb la família Onolfo procedents de clubs des de Primera i Segona divisió dels Estats Units, Anglaterra, Romania, França i Canadà per arribar cedits o traspassats.

 

D'esquerra a dreta: Ferran Asensio, Sergi Parés, Clifton Onolfo, Xavi Bartolo i Curtis Onalfo | CF Reus

 

6) Es realitzarà el trasllat del control dels comptes bancaris i es prepararà el nou sistema financer intern amb un nou director financer. L’objectiu és posar-se al dia amb pagaments i s’avisa que no es pagarà res que no estigui correctament registrat.

 

7) Es nomenarà o confirmarà a nous o els mateixos responsables en les àrees del club abans de final de mes.

 

8) Els nord-americans ofereixen vendre entre el 10 i el 24,9% de la propietat a empresaris locals i altres interessats. A hores d’ara asseguren tenir interès des d'inversors de l'Arsenal anglès o de la Major League Soccer nord-americana.

 

9) Es faran càrrec dels sous pendents als jugadors i treballadors essencials abans de final de mes. Per als jugadors, treballadors i creditors no essencials s'ha creat un compte de dipòsit d'un milió d'euros amb Cuatrecasas i Pinson (advocats americans) per permetre que una tercera companya i el seu director financer revisin els deutes i els acords per treballar amb els creditors. Segons el comunicat, facilitaran els diners que calguin en conseqüència a aquest informe.

 

10) S’ha obert un concurs per obtenir dissenys d'un futur estadi i complex esportiu d'estil Gaudí. L’oportunitat està dirigida a arquitectes i es busquen idees per a un estadi de 18.000 espectadors rodejat de botigues, restaurants, un complex hoteler i un escenari per activitats freqüents. Les propostes s’han d’enviar a info@globalcitiescapital.com.

 

 

Russell Platt mostra el compromís amb el territori

Més enllà del comunicat, Russell Platt ha parlat per primer cop com a un dels propietaris del CF Reus. L’empresari nord-americà ha demostrat que el compromís amb el club i amb el territori és molt fort: «Els meus socis i jo vam veure que aquesta és una oportunitat important per contribuir-hi i no només és una inversió futbolística, sinó una inversió que podrà ajudar a recuperar tot el territori. El futbol forma part del teixit social de tots els pobles i ciutats d’Europa I enlloc més que a Reus, i treballant al costat de les autoritats de la ciutat, vam veure una oportunitat per treballar, no només en l’esport sinó també pel territori».

 

Platt reconeix no ser un expert en el terreny esportiu i delegarà en aquest àmbit a terceres persones: «Els meus amics que em coneixen aquí a Londres, on vaig viure, i als Estats Units, d’on jo vinc, saben que no sóc un expert en els esports. Lluny d’això, deixo tota la part del desenvolupament esportiu de l’equip als meus socis i aquells que ja estan involucrats amb l’equip, perquè continuïn millorant tota aquesta àrea, que per descomptat és el més important per als aficionats i la població però sí que tinc experiència a Real Estate Investment que ha estat el meu negoci els últims 30 anys i reunir a experts en el desenvolupament de projectes i en les grans oportunitats».

 

La seva visió empresarial li permet afirmar que «aquí veig la millor oportunitat per treballar amb la població, els fans i les autoritats de la ciutat per fer entre tots l’oportunitat de construir un millor estadi i uns usos complementaris del dia a dia com un hotel, botigues, habitatges per millorar la vida dels aficionats i els ciutadans. L’esforç a llarg termini pot augmentar el valor de l’equip i la ciutat».

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris