Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El CF Reus inicia els tràmits per a l'ampliació de capital

La SAE del CF Reus convoca la Junta General ordinària on es repassaran els comptes i una d'extraordinària per iniciar una ampliació de capital de 2,5 milions
Joan Oliver, a la dreta, conversant amb el president del CF Reus, Xavier Llastarri | Laia Solanellas

 

El CF Reus Deportiu ha iniciat el camí que l'ha de portar a la tranquil·litat financera que ha perdut els darrers mesos. El club ha engegat els tràmits per portar a terme una ampliació de capital de 2,5 milions d'euros mitjançant la convocatòria d'una Junta General d'Accionistes Extraordinària que anirà acompanyada de l'habitual Ordinària. Aquesta reunió, exclusiva per a la vintena d'accionistes que disposa la Societat Anònima Esportiva del CF Reus Deportiu, se celebrarà el pròxim dilluns 29 d'octubre a les 19.00 hores.

 

La Junta Extraordinària, l'inici del final dels mals?

El punt més destacat de la convocatòria als accionistes es troba en la realització de la Junta General Extraordinària, reunió convocada per tractar un únic i vital tema per al futur del club: una ampliació de capital de 2.500.200 euros per a, segons el comunicat roig-i-negre, solucionar la situació financera el CF Reus. El Consell d'Administració demanarà tenir poder per augmentar el capital social sense consultar als accionistes en una nova Junta.

 

L'objectiu de l'actual Consell que presideix Xavier Llastarri és poder augmentar el capital social de la SAE en la meitat del seu valor actual. És a dir, si es demana una ampliació de capital de 2,5 milions d'euros, significa que l'actual capital social de la SAE està valorada en 5 milions d'euros. Aquesta ampliació es podrà realitzar de cop o per termini dins dels pròxims cinc anys, comptant a partir de la teòrica aprovació en la Junta del 29 d'octubre.

 

Una ampliació com el Consell vulgui

Un dels punts remarcats és que el Consell d'Administració pugui fixar tots els termes i condicions de l'augment, detallant fins i tot que es podrà determinar els inversos als quals es destina aquesta ampliació que s'intentarà cobrir amb l'emissió de noves accions ordinàries o de qualsevol altre tipus. La SAE deixa clar que les noves accions emeses tindrien un valor en drets igual a les actualment existents.

 

D'altra banda, els actuals mandataris demanaran als accionistes poder delegar a qualsevol persona, sigui membre del Consell o no, els poders que es donarien en aquesta Junta. Cal recordar que a la Junta General d'Accionistes Ordinària i Extraordinària només podran accedir-hi els titulars de, com a mínim, una acció de les ja existents, fet que redueix l'assistència a la Junta a una vintena de persones, sent Joan Oliver el màxim referent amb més del 90% de l'accionariat.

 

La Junta Ordinària, sense sorpreses

Més enllà de la Junta General d'Accionistes Extraordinària se celebrarà l'habitual de cada any on es repassaran els comptes econòmics de l'entitat. Més enllà del repàs numèric, la SAE ha reservat el segon punt de la reunió a parlar sobre el procés d'inscripció de jugadors que ha amargat l'estiu al club del Baix Camp.

 

Ordre del dia de la Junta Ordinària

1. Informe del President sobre les activitats de la SAD

2. Informe sobre el procés d'Inscripció de Jugadors

3. Aprovació, si escau, de la liquidació de l'exercici econòmic de la temporada 2017-2018

4. Aprovació, si escau, del pressupost de l'exercici de la temporada 2018-2019

5. Renovació càrrecs del Consell d'Administració

6. Torn obert de paraules

Comentaris