Metges i educadors donen recomanacions per als esportistes davant el coronavirus

Metges i educadors esportius van de la mà en un document on donen consells i recomanacions per als esportistes a l’hora d’intentar mantenir la forma des de casa
L'esport s'ha de practicar sense sortir de casa | Joan Alfons López

L’esport està vivint un moment sense precedents al llarg de la història. L’avanç del coronavirus està impedint que es pugui desenvolupar la vida amb normalitat i el confinament a casa està obligant a adaptar les nostres vides a aquestes circumstàncies. Els esports és un dels innumerables sectors de la vida mundana que s’ha vist alterat i cal redirigir les pràctiques habituals dins d’un entorn segur per no generar risc per a nosaltres ni per al nostre entorn.

 • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

És per aquest motiu que metges i educadors esportius han signat un document que cal seguir fil per randa. El president de la Sociedad Española de Medicina del Deporte (SEMED) Pedro Manonelles, el director de l’Agencia Española de Protección de la Salud (AEPSAD) José Luis Terreros i el president del Consejo General de Colegios Oficiales de Médicos (CGCOM) Serafín Romero han unit esforços per aconsellar tots els practicants de l’esport a afrontar el confinament amb la màxima seguretat possible.

Set punts clau

L’objectiu del document és ben clar: donar indicacions als esportistes sobre com poden realitzar un programa de manteniment de l’aptitud física sense anar a instal·lacions esportives i poder tornar a la competició que practiquin en un bon estat de forma quan torni la desitjada normalitat. Pots consultar els punts, tot seguit.

 1. Seguir en tot moment les recomanacions que efectuï l'autoritat competent en relació amb les mesures de prevenció de propagació de virus
 2. Evitar les zones esportives públiques i privades, interiors i exteriors, excepte el mateix domicili, que actualment estan clausurades i l'accés està prohibit.
 3. Realitzar el programa de manteniment només en el mateix domicili.
 4. Realitzar el programa de manteniment de l'aptitud física que, en molts casos, hagi estat proporcionat pels tècnics de les entitats esportives que ho hagin previst.
 5. Per als esportistes, tècnics i personal sanitari a la cura d'esportistes se'ls fan les següents recomanacions:
  1. Evitar la pràctica d'exercici en situació de malaltia o de quadre febril.
  2. Fer exercici destinat a mantenir la seva aptitud física amb els mitjans de què disposi en el seu domicili:
   1. Exercici aeròbic: bicicleta ergomètrica, corró, tapís rodant o aparells similars. Es pot córrer al domicili, si l'espai ho permet.
   2. Exercicis de força: materials de musculació com peses, manuelles, gomes, etc, i el mateix pes corporal.
   3. Exercicis de flexibilitat: no són necessaris aparells especials i es poden realitzar sense problemes.
   4. Exercicis tècnics i específics de cada esport. En funció de la disciplina esportiva.
 6. Els esportistes en tractament o rehabilitació de lesions, poden acudir als seus centres sanitaris de tractament.
 7. Els esportistes en fase de reincorporació a la pràctica esportiva, que no poden acudir a instal·lacions esportives, hauran de seguir aquest programa en el seu mateix domicili.

"⚽❗CORONAVIRUS: Suspenen els 2 grans tornejos de Setmana Santa a la Costa Daurada" "💪 EXEMPLARS: Els esportistes de casa nostra demanen confinar-se a casa"