David Cabildo: «El CF Reus B no està mort encara»

El teòric tècnic del CF Reus B s’aferra a un clau roent a quatre dies de la segona incompareixença del filial. Demana ajuda a «l’Ajuntament i la gent de Reus» per a què, com a mínim, competeixi el segon equip
David Cabildo durant un dels pocs entrenaments del CF Reus d'Onolfo | Joan Alfons López

David Cabildo s’aferra a un clau roent. Tot i que el futur esportiu del CF Reus Deportiu sembla més que sentenciat després de l’expulsió del primer equip de Tercera Divisió, el teòric tècnic del filial encara conserva esperances que pugui aparèixer una solució abans de diumenge. La possibilitat, extremadament remota, dependria que apareguessin 221.000 euros per desbloquejar la tramitació de llicències federatives abans de la segona incompareixença al grup 1 de Primera Catalana aquest diumenge a les 12.00 hores en el duel que s’hauria de disputar a l’Estadi Municipal davant el Júpiter: «Estic ajudant perquè és el meu club, estic convençut que tirarem endavant, encara hi crec», ha assegurat en una entrevista al programa ‘El Club de la Mitja Nit’ de Catalunya Ràdio.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La seva solució

Qüestionat per quina seria la solució a la quasi irreversible situació ganxeta, Cabildo afirma que «la sortida que veig és que l’Ajuntament i la gent de Reus, tots junts, posin aquests diners. No és el club somiat, a Primera Catalana, però això es puja i s’han estat molts anys a Tercera. Necessitem ajuda de la gent, l’Ajuntament, els patrocinadors, gent de Barcelona que pugui utilitzar el CF Reus com un filial». El tècnic, que afirma que el club encara no ha desaparegut «de miracle», afirma que Clifton Onolfo «està disposat a ajudar el club, ell cedeix la part esportiva si algú posa els 221.000 euros. S’encarregaria del deute dels vuit milions si algú posa els diners per inscriure i competir», tot i que reconeix que el nord-americà «ha deixat clar que no vol posar aquests diners i això que hem parlat amb ell, és un home de negocis i no ho veu».

Cabildo, professional amb experiència en el futbol formatiu a Colòmbia i Anglaterra i amb llicència d'entrenador UEFA A, explica que quan Onolfo va arribar a Reus «em va dir que havia arribat a un acord amb l’Ajuntament on, si ell arribava, podia edificar; ell no només havia vingut pel tema esportiu sinó per construir hotels. Quan ell va arribar, allò que li van prometre va canviar i ell es va fer enrere. Si l’Ajuntament els deixés construir, sí que posaria els diners però sembla que no, i ara menys en una categoria més baixa». L’entrenador afirma que no vol que el club mori per la vinculació que ha tingut en el passat, destaca que «el CF Reus B no està mort encara, volíem guanyar temps amb l’equip de Tercera per tenir una setmana o dues perquè hi havia algun inversor que semblava que volia entrar» i ha volgut recordar la figura d’un dels màxims responsables de la destrossa econòmica ganxeta: «Sembla que Oliver no hagi fet res, ha desaparegut». El futur esportiu del CF Reus sembla decidit però Cabildo no perd el seu fil d’esperança. Un fil que es trencarà diumenge quan es produeixi la segona incompareixença.

"⚽ El Salou planta cara davant el Santa Coloma a la Copa Catalunya sènior de futbol sala" "🏑 Primer triomf de l'estiu per al CP Calafell"