Els treballadors del CF Reus aproven la proposta d’ERO de l’administrador concursal

Els treballadors de l’entitat roig-i-negre donen el vistiplau a la proposta d’Expedient de Regulació d’Ocupació. S’espera que en dues setmanes hi hagi decisió definitiva per part del jutge
Els treballadors del CF Reus acumulen mesos de batalla per trobar solució a la seva difícil solució | Joan Alfons López

 

Més novetats sobre la situació del CF Reus Deportiu. Després de conèixer el descens administratiu a Tercera Divisió per part de la Real Federación Española de Fútbol, ara arriba el torn dels fets noticiables pel que fa a la situació dels treballadors. La seixantena de persones que formaven el nucli laboral del CF Reus han donat llum verda a la proposta d’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de l’administrador concursal David López Estebaranz. L’ERO, que té com a objectiu la rescissió dels contractes dels treballadors com més aviat millor per evitar engrandir el deute de l’entitat, ha estat ben vist pels antics empleats roig-i-negres després d’acordar-se que es paguin 20 dies per any treballat pel que fa a les indemnitzacions.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Què cobraran els treballadors?

A hores d’ara els treballadors del CF Reus Deportiu tenen garantit cobrar una part dels salaris i les indemnitzacions, diners que arribaran des de FOGASA, el Fons de Garantia Salarial del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. FOGASA permetrà que els empleats rebin fins a quatre de les deu mensualitats que se’ls hi deu a la majoria amb un màxim del doble del sou mínim interprofessional en els casos de contractes amb una remuneració elevada, com poden ser els casos dels membres del cos tècnic del primer equip. A més de rebre quatre de les deu mensualitats, FOGASA també garanteix el cobrament íntegre de les indemnitzacions.

 

Pel que fa a la resta de salaris pendents, l’advocat i els treballadors realitzaran un informe on es detalla allò que ha rebut cadascú i s’extraurà la xifra real dels diners pendents de cobrament en cada cas. Si aquests diners arribaran o no a la butxaca dels empleats dependrà del futur de l’entitat. Si el CF Reus Deportiu se’n va a liquidació, les possibilitats de rebre els diners pendents són ínfimes. Si el club aconsegueix sobreviure, arribarà el moment de negociar el pla de pagament on s’estipularà la ‘quita’ i l’espera. La primera és el percentatge dels diners pendents al qual el treballador renuncia i el segon és el període de temps en el qual el club fa els pagaments. 

 

Faltaria l’aprovació del jutge

Que els treballadors hagin donat el vistiplau a la proposta d’ERO de l’administrador concursal David López Estebaranz no significa que es tiri endavant. Un cop es realitzi l’informe definitiu, caldrà esperar la llum verda del jutge concursal César Suárez. Ell tindrà la darrera paraula sobre el futur d’uns treballadors que tenen ganes de passar pàgina. Això sí, no a qualsevol preu.