Demanen l’expulsió d'Abasolo (CF Batea) pel seu historial d’agressions sexuals

L’Ateneu Popular la Pastora i diferents associacions feministes demanen que el Batea acomiadi el futbolista Paul Abasolo pel seu historial delictiu contra les dones
Paul Abasolo amb la samarreta del Portugalete | Portugalete

 

Enrenou dels grossos al futbol de les Terres de l’Ebre. Paul Abasolo, futbolista basc de 34 anys, està en el centre de la polèmica després que l’Ateneu Popular La Pastora de la Terra Alta i diferents associacions i casals feministes hagin demanat l’expulsió d’aquest esportista del CF Batea, entitat que el té contractat, per l’historial delictiu contra les dones que el va portar a ser condemnat l’any 2010 a tres anys i tres mesos de presó per tres delictes contra tres dones entre el 2006 i el 2007 a Guernica.

 

L’historial d'Abasolo

Abasolo va ser acusat d’agressions sexuals a cinc dones a Guernica, tot i que finalment va ser jutjat per quatre dels atacs degut a que una de les víctimes va retirar la denúncia el dia del judici. Tot i que va ser condemnat a tres anys i tres mesos de presó l'any 2010, el 2011 va ser indultat pel govern després de reduir-li la pena a dos anys i conmutar-li amb programes de reeducació sexual, convertint-se així en el primer condemnat per abusos sexuals que va ser indultat pel govern espanyol.

 

Abans de la seva arribada al Batea, Abasolo ha viscut situacions semblants a altres clubs espanyols. Anteriorment va fitxar pel Portugalete i va ser acomiadat per l’enrenou social que va provocar el seu rebuig per diferents col·lectius. També va ser expulsat de l’Oviedo i del Zamudio.

 

L’Ateneu es pronuncia

L’Ateneu Popular La Pastora ha mostrat el seu rebuig al fitxatge d’Abasolo i lamenta que el CF Batea els hagi ignorat abans de pronunciar-se públicament: «Hem demanat reunir-nos amb la junta del club i no ens han atès. Exigim al CF Batea la rescissió del contracte, ja que el jugador mai ha demanat perdó ni ha mostrat cap tipus de penediment. És més, després de les denúncies d’abusos sexuals, al 2013 va ser denunciat per gravar una dona a les dutxes de les piscines públiques d’Abadiño (Viscaia). Entenem que un esportista amb aquest currículum de violència de gènere no pot estar jugant a un equip de futbol. No ha d’haver lloc per cap tipus d’agressió ni masclista, ni feixista, ni racista. Cap agressió pot quedar impune!».

 

El jugador va trencar el seu silenci el setembre del 2016 en una entrevista a NoticiasdeGipuzkoa.es i va assegurar que «no puc penedir-me de quelcom que jo no he fet, això és el primer de tot. A més, haurien de ser les tres noies aquelles qui em demanessin aquest exercici de penediment, no una de les persones de Portugalete que no tenen res a veure amb el tema».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris