L’Ajuntament estudiarà una possible reunió amb els advocats d’Onolfo

Daniel Infante i Dale Funk parlen de l’objectiu marcat per a la pròxima setmana: poder realitzar una reunió amb l’Ajuntament de Reus
Infante i Funk no han tingut èxit i no s'han pogut reunir avui amb l'Ajuntament | Joan Alfons López

 

L’activitat per aclarir el futur del CF Reus Deportiu torna a bullir. Després de l’aterratge Dale Funk, nou advocat de Clifton Onolfo, i del retorn a la capital del Baix Camp de Daniel Infante, representant legal de l’empresari nord-americà que ja va estar instal·lat a Reus el passat estiu, les peces del trencaclosques roig-i-negre haurien de començar a encaixar. A hores d’ara, l’Ajuntament reusenc sembla disposat a estudiar la possibilitat de realitzar una reunió amb els advocats d’Onolfo en les pròximes hores o dies, situant-se una data límit d’una setmana per poder intercanviar opinions i analitzar quin pot ser el futur de l’entitat.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Infante i Funk, advocats d’Onolfo: «Volem aclarir les coses i unir les forces»

Daniel Infante i Dale Funk, advocats de Clifton Onolfo, han fet acte de presència aquesta tarda a l’Ajuntament de Reus. Ambdós buscaven una reunió amb l’alcalde Carles Pellicer o el regidor d’esports Josep Cuerba perquè «volem aclarir les coses i allò que està passant, unir les forces i treure el club de futbol cap endavant», ha afirmat Infante. Tot i que ho han intentat, no hi ha hagut èxit i no s’han pogut reunir ni amb el batlle ni amb el responsable d’esports, tot i que finalment han pogut conversar uns minuts amb Cuerba i aquest, segons els advocats, els ha transmès que en les pròximes hores estudiaran la possibilitat de concretar una reunió i valorar el present i el futur del CF Reus.

 

Prèviament a aquesta trobada, Infante es lamentava per la falta d’entesa amb el consistori: «No entenem que l’Ajuntament digui que no els hem demanat reunir-nos, ho estem fent des del juliol, Clifton va estar 68 dies a Espanya i no ens van obrir les portes, mai han tingut una predisposició, no ho entenc, l’Ajuntament és el reflex de la societat i la societat vol un equip de futbol aquí», anant més enllà i avisant que «les tres parts (administrador, Ajuntament i propietaris de la SAD) hem d’arribar a un acord».

 

Daniel Infante afronta la segona estada a la capital del Baix Camp | Joan Alfons López

 

Autocrítica present

Infante també ha aprofitat per fer autocrítica per com s’ha gestionat fins ara la situació, pels mètodes comunicatius utilitzats i per l’actual situació de mort esportiva que pateix l’entitat: «Entenc que l’afició estigui molesta amb Clifton Onolfo i les persones que el representem però també han d’entendre que se li va vendre un club de Segona valorat en 20 milions d’euros i se li anaven a donar vuit hectàrees de terreny per a construir, l’annex a l’Estadi. Quatre dies després d’arribar a Espanya, cau una sanció sense precedents en la història de la FIFA. I al febrer, l’Ajuntament tanca l’Estadi i no ens dona les hectàrees. A més, hi havia 4,5 milions de deute que Clifton assumia i vam entrar en concurs de creditors voluntari perquè els números no quadraven, el deute real era de quasi vuit milions; Clifton se sent enganyat per tot el que ha passat».

 

A més, ha deixat clar que la situació podria ser molt diferent si l’Ajuntament li permet realitzar les inversions urbanístiques que afirmen que se’ls hi va prometre abans de comprar el CF Reus: «Clifton té inversos americans com el Toronto per a què el club tiri endavant però aquest club es compra per tot, per la part futbolística i la urbanística». D’altra banda, Dale Funk ha estat qüestionat per la seva visita a l’Ajuntament de Salou i sobre si, en el cas de manca d’èxit en les possibles negociacions amb el consistori reusenc, treure el club de la ciutat podria ser una opció: «Estem considerant totes les opcions i estem a l’espera d’instruccions però volem estar amb l’equip i mantenir-lo amb vida».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Reunió entre la part propietària i l’administrador concursal

Després de l’intent de trobada entre l’Ajuntament i Dale Funk i Daniel Infante, els advocats d’Onolfo han aconseguit mantenir una reunió amb David López, administrador concursal i únic representant legal del CF Reus Deportiu. Ambdues parts han compartit una estona on s’han posat al dia de l’estat de l’entitat i les sensacions que han extret els advocats és força positiva. Tot i que en un principi López no estava disposat a realitzar la figura de mediador entre el consistori i Onolfo, finalment ha canviat d’opinió i farà el possible per arribar a bon port en el cas que l’Ajuntament estigui disposat a trobar-se amb Infante i Funk.

 

Dale Funk ha realitzat les primeres declaracions com a nou advocat de Clifton Onolfo | Joan Alfons López

 

De moment, a la Plaça Mercadal no s’han volgut pronunciar. L’alcalde Carles Pellicer ha ofert aquesta tarda una roda de premsa per fer balanç de les actuacions respecte al coronavirus i quan anava a ser preguntar per la situació del CF Reus, la resposta ha estat seca des de l’entorn del batlle: «No hi ha res a dir». Caldrà esperar per un pronunciament oficial.