Futbol americà a Tarragona en temps de Covid-19: el nou projecte de Bart Iaccarino

L’exentrenador del Reus Imperials torna a la càrrega a casa nostra creant un tercer club de futbol americà amb un projecte a llarg termini. Crear una escola, el primer pas
Sis jugadors i un tècnic han format part d'una de les darreres sessions d'entrenaments | Àngel Ullate

Parlar de futbol americà al Camp de Tarragona té com a principals noms associats els Imperials de Reus i el Rebels de Riudoms. Bart Iaccarino, extècnic dels reusencs, vol afegir un tercer nom amb el pas dels anys: els Gladiadors de Tarragona. Iaccarino torna a casa nostra esportivament parlant després d’engegar un projecte personal: formar una escola de formació de futbol americà.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Si ja és difícil engegar un projecte en qualsevol àmbit, fer-ho en el terreny esportiu i en temps de Covid-19 ho és encara més. Iaccarino té diferents jugadors nord-americans aparaulats per sumar-se a la seva iniciativa però no poden sortir dels Estats Units per la situació pandèmica del planeta. Actualment disposa d’aquests jugadors importats, antics exintegrants del Reus Imperials que donaran un cop de mà a l’equip tècnic i tots aquells projectes de jugadors que volen sumar-se al futbol americà.

Projecte a molt llarg termini

Iaccarino té clar que es troba davant un projecte «a molt llarg termini». Després de deixar la banqueta dels Imperials l’any 2017 per anar-se’n a Itàlia, el tècnic va tornar a territori català el 2019 per comprometre’s amb L’Hospitalet Pioners. Bart segueix vinculat al club barceloní però ara ha pogut engegar un projecte personal: crear una escola formativa d’aquest esport a casa nostra.

Un dels jugadors del Gladiadors de Tarragona durant una acció d'un entrenament | Àngel Ullate

Abans de llançar-se a l’aventura va temptejar la possibilitat d’establir una relació amb el seu estimat Imperials però no va ser possible: «No vam arribar a un acord, teníem diversos jugadors dels Estats Units aparaulats i antics companys a Reus i vaig decidir tirar endavant un projecte personal».

Iaccarino lamenta la falta d’entesa amb un Imperials que ja no té la mateixa junta directiva de la seva etapa: «Volíem fer una mena de cooperativa on esportivament ambdós sortíssim beneficiats però havíem de compartir despeses i no ens vam entendre; tinc dos tatuatges al cos i un és d’Imperials, ha estat com un fill per a mi», explica un tècnic que volia tornar a casa abans de fer un altre club i convertir-se en competència.

Independitzar-se a poc a poc

Si l’inici del projecte és anar de la mà de Pioners, el futur és aconseguir ser més independent: «A llarg termini volem ser una escola i un club independent que formi jugadors i que el millor pugui tenir un forat a Barcelona». A més, també es vol potenciar un dels vessants culturals durant la pràctica esportiva realitzant els entrenaments en anglès: «Volem oferir un producte en anglès, fer una escola on es realitzi esport en anglès amb entrenadors procedents dels Estats Units».

Axel Irigote és un dels tècnics que acompanyarà Bart Iaccarino | Àngel Ullate

Amb l’arribada dels jugadors procedents del país nord-americà, els integrants del Pioners L’Hospitalet i els jugadors que pugui reclutar a casa nostra es buscarà poder competir en categoria catalana: «Volem fer captació però estem a l’espera per la situació que vivim, actualment entrenem al riu Francolí però això pot canviar; tenim una base sòlida, gent que ens dona suport i molta il·lusió».

Màxima prevenció

Com no podia ser d’una altra manera, la precaució en els entrenaments és màxima davant l’amenaça del coronavirus: «Entrenen amb mascareta, les pilotes són de plàstic i no de cuir perquè pot absorbir el virus tot i que no està 100% demostrat, netegem tot el material amb desinfectant; la gent que vingui a entrenar ha d’estar tranquila, entrenem a l’aire lliure, no tenim vestidors i tenim molt espai entre nosaltres».

Bart Iaccarino ha tornat a casa nostra per seguir fent allò que millor sap fer: fomentar i fer créixer el futbol americà a casa nostra. El projecte acaba de néixer però l’extècnic d’Imperials vol posar uns fonaments ben sòlids de cara al futur per transformar la parella entre els Imperials de Reus i els Rebels de Riudoms en un trident. El temps dictarà sentència.

Bart Iaccarino torna al futbol americà de casa nostra després de dirigir els Imperials de Reus | Joan Alfons López

"Última hora: Arriba la pitjor notícia possible per al president del Barça" "Nova polèmica a can Barça: L'atac que ha rebut Bartomeu de qui menys esperava"