GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Arreglar el Huesca-Nàstic va costar 200.000 euros

El País afirma que provocar el 0 a 1 en aquell encontre va costar 200.000 euros. Els implicats en el duel podrien anar a judici en, com a molt, quatre mesos
Imatge del Huesca-Nàstic de la temporada 2017-2018 | Rafa Gobantes / Heraldo de Aragón

 

Segueix posant-se llum sobre l’operació Oikos, investigació al voltant de la corrupció en el món del futbol per extreure diners de les cases d’apostes mitjançant l’arreglament de partits. Segons un document de la UEFA al qual ha tingut accés El País, provocar el 0 a 1 en el partit entre el Huesca i el Nàstic va costar 200.000 euros. Aquest informe de l’organisme del futbol europeu consta de 25 pàgines i va ser enviar als clubs implicats, la Real Federación Española de Futbol i LaLiga. En el document es deixa constància de la gran quantitat de proves existents per a acabar produint el resultat final (0-1) amb l’objectiu de guanyar diners mitjançant moviments en les cases d’apostes. I és que en aquell duel va arribar a existir moviments de 621.000 euros en una única casa, xifra que multiplica per 24 el joc de diners habitual.

 

També et pot interessar:

 

Com funcionava la trama?

L’organització il·legal basava el seu ‘modus operanti’ en quatre punts. Primer se seleccionava el partit a arreglar per fer diners. Analitzaven les jornades i consideraven que els partits que cauen en el tram inicial i final de campanya eren els més idonis per arreglar-los. Posteriorment la xarxa feia les injeccions de diners en diferents cases amb apostes combinades de resultats parcials i finals, llançaments de cantonada, etc. El tercer pas consistia a tantejar algun jugador de l’equip que hagués de perdre. Lògicament és més fàcil provocar una derrota que no pas una victòria. Habitualment el primer contacte sempre era amb un dels capitans. I, per finalitzar, si hi havia una entesa inicial, s’acordava la forma de pagament amb una part abans de l’encontre i una posterior després de disputar-se el duel i produir-se el resultat arreglat.

 

Tebas afronta un nou enrenou en el futbol estatal | Cedida

 

Judici pel Huesca-Nàstic, aviat

Tot i que tot allò que passa pels jutjats sol destacar per la seva lentitud, aquest podria no ser el cas. Segons la Cope, el judici pels implicats en el possible arreglament del Huesca-Nàstic es podria realitzar en quatre mesos. El volum de treball del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Osca podria afrontar el cas amb més rapidesa que no pas el mateix d’una altra localitat. Avui declararan sis dels detinguts a Osca. A més, LaLiga ha anunciat que si algun equip està implicat, l’organització del torneig el descendirà de categoria. Tot i que deixen clar que els indicis apunten al fet que no hi ha implicació d’un club com a persona jurídica, ja que les apostes són entre jugadors i no entre entitats, l’estament de Javier Tebas serà contundent si es demostra que el Nàstic o el Huesca han estat partíceps de la trama.

 

Precisament Tebas s’ha encarregat de carregar en les últimes hores sobre Federbet, federació sense ànim de lucre lluitant en la detecció i la prevenció de pràctiques il·legals en apostes esportives. El màxim dirigent de LaLiga s’ha pronunciat després que Fernando Baranca, director general de Federbet, posés el dit acusador sobre els partits Betis-Huesca i Huesca-València: «Federbet va estar amb nosaltres i ara, quan poden, surten per fer-se publicitat. S’està apuntant massa cap a altres partits a veure si s’encerta. Això comença a ser com els fitxatges i s’ha d’anar molt amb compte amb allò que fem», ha sentenciat Tebas.