El CF Reus, en arxiu

El CF Reus B, oficialment exclòs

El Comitè de Competició ha decidit durant la jornada d’aquest dimecres excloure el filial roig-i-negre del grup I de Primera Catalana. Si pagués els deutes, la temporada vinent tindria lloc a Tercera Catalana

Ja és un fet: el CF Reus B ha estat exclòs del grup 1 de Primera Catalana. El Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol ha decidit aquest dimecres excloure el filial reusenc després de cometre el passat diumenge davant la Unió Esportiva Rubí la segona incompareixença i incomplir amb el reglament establert. Tot i que l’estament dirigit per Joan Soteras no tenia previst realitzar cap comunicat, la decisió està presa, signada i oficialitzada des de la FCF i el CF Reus B ja ha perdut oficialment la plaça en la categoria i pateix així dos descensos: l’esportiu, per acabar la temporada amb 0 punts a la classificació ocupant la darrera plaça i l’administrativa per cometre infraccions greus dels reglaments.

Sense activitat esportiva

Després d’aquest moviment, el CF Reus es queda sense cap tipus de possibilitat de gaudir d’activitat esportiva aquesta temporada. Es posa així punt final a dècades i dècades de futbol sense interrupcions i es converteix en una nova pèrdua d’actius per a la més que delicada salut de la Societat Anònima Esportiva. En el cas de sobreviure i voler competir la temporada 2020-2021 sota el nom de CF Reus, més enllà de pagar els 221.000 euros per desbloquejar les inscripcions dels jugadors i presentar un pressupost decent que acceptés l’administrador concursal, l’entitat veuria com el primer equip està abocat a competir a Segona Catalana mentre que el filial ho hauria de fer a Tercera Catalana.

Aquesta possibilitat, extremadament remota, sembla totalment irreal. Caldrà esperar als moviments que es produeixin als jutjats per acabar de posar llum al delicadíssim futur d’un CF Reus Deportiu que ha deixat orfe de futbol roig-i-negre a una ciutat que fa dotze mesos es trobava competint en la categoria de plata del futbol professional.