La Lliga Europea 2019-2020 ja té forma

El Reus Deportiu Miró s’estrena a Europa contra el Quevert

Comença una nova edició de la Lliga Europea amb la visita del Dinan Quevert de França dissabte al Palau d’Esports. Es preveu el retorn de Ballart. El de Tiago, més complicat

El Reus Deportiu Miró ja ultima els detalls de l’estrena a la Lliga Europea 2019-2020. Serà aquest dissabte a les 21.00 hores amb la visita del Dinan Quevert de França en el primer partit ganxet dins del grup A de la màxima competició continental. Els homes dirigits per Jordi Garcia volen tornar al camí del triomf després de l’ensopegada davant el Voltregà del passat cap de setmana i no volen una segona sorpresa seguida contra un Quevert que buscarà assaltar el Palau d’Esports roig-i-negre.

El segon de la lliga francesa

El Quevert ja ha disputat tres jornades de lliga i actualment és el segon classificat amb set punts de nou possibles. Els dos triomfs golejant en les primeres dues cites del campionat es van veure frenats per l’empat (3-3) davant el Saint Omer, l’altra gran potència de l’hoquei del país veí. Entrenats per l’exjugador del Tenerife Sergio Burgoa, el Quevert compta amb jugadors catalans com Albert Mola, Dani Fernández, Joan Galbas o Toni Seró, el xilè Felipe Castro, l’argentí Pablo Gonzales o els locals Cirilo Garcia, Omar Nedder, Quentin Podevin i Ronan Ricaille. Seró, Cirilo i Galbas es reparteixen l’honor de ser els màxims golejadors de l’equip amb tres dianes anotades per cap.

Encara que la diferència entre l’OK Lliga i la lliga francesa siguin importants, el Reus Deportiu Miró no se’n refia. Els dos darrers cops que els reusencs s’han enfrontat al Quevert, el triomf sempre ha caigut al bàndol roig-i-negre però per la mínima: un 5 a 4 el gener del 2017 al Palau i un 2 a 3 el 17 de desembre del 2016 a França. Jordi Garcia, tècnic dels del Baix Camp, avisa en el mateix sentit: «Els precedents que hi ha hagut és d’un triomf amb un únic gol d’avantatge, hem de fer el nostre joc, ser el Reus i si ho fem, tindrem més opcions de guanyar els nostres partits. El Quevert té més jugadors bons del que la gent es pensa, la plantilla està dissenyada a base de talonari. Juntament amb el Saint Omer són els equips més potents i més forts, es van tornant les competicions en funció dels petits detalls».

Ballart està a punt i no es forçarà Tiago

La infermeria del Reus Deportiu Miró ha passat dies plena de jugadors. A la baixa per la greu lesió de César Carballeira, s’havia de sumar en el darrer partit la dels lesionats Tiago Rafael i Càndid Ballart. Jordi Garcia, tècnic reusenc, reconeix que veu a Tiago «molt verd, no crec que sigui bo per ell forçar-lo per jugar dissabte. En funció de com vagi el partit mirarem si pot jugar o no, el veig molt just», mentre que és molt més optimista amb Ballart: «Ha millorat molt, avui (dimecres) ha fet l’entrenament amb l’equip tot sencer, sóc molt optimista, crec que estarà dissabte en perfectes condicions».

L’absència de jugadors importants ha donat més protagonisme als joves com Ferran Giménez, Pablo del Río o Luka Hernández: «El creixement d’aquests jugadors hauria de ser més pausat però que juguin ja fa que l’evolució sigui més ràpida i quan tornin la resta tindrem una plantilla més llarga i amb més variants. Vam apostar pels joves fent una plantilla de nou enlloc de vuit i ha estat un encert. És la part més positiva, tenir molts lesionats no ens agrada però sí que és cert que si ho mirem des del prisma positiu, els minuts que està tenint la gent jove».

Els àrbitres Ricardo Leao i Joao Duarte, del col·legi portuguès, s’encarregaran de xiular el matx que serà retransmès per streaming mitjançant el vídeo situat en la part superior a aquest text.


Comentaris