GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Jordi ‘Xixi’ Creus anuncia que es retira

El jugador d’hoquei reusenc, actualment membre del Lleida Llista, ha anunciat que penja els estics quan acabi aquesta temporada després de dues dècades en actiu
En el centre, Jordi Creus durant el Vendrell-Calafell de la primera volta de l'OK Lliga 2018-2019 | Joan Alfons López

 

«Aquest any és la meva última temporada». Així ha anunciat Jordi Creus, esportivament conegut com a ‘Xixi’ Creus, el seu adéu de l’hoquei professional sobre les pistes. La història del reusenc acabarà aquest cap de setmana i ho farà davant el seu anterior club: el Club d’Esports Vendrell dissabte a partir de les 20.00 hores al Pavelló Onze de Setembre de Lleida. El del Baix Camp, actualment integrant del CE Lleida Llista, ha anunciat en les darreres hores que es retira de la pràctica professional de l’hoquei després de 20 anys d’activitat sobre les pistes.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

L’esportista ganxet de 38 anys posarà punt final a una carrera esportiva que l’ha portat a vestir les samarretes de conjunts com el Blanes, el Tenerife, el Vendrell, l’actual Lleida i un Reus Deportiu on es va formar com a professional d’aquest esport. El nom de Creus, un dels mítics de l’OK Lliga, se suma a les ja anunciades retirades de clàssics com Marc Gual o Borja Ferrer.

 

Jordi Creus celebrant un gol amb la samarreta del CE Vendrell | Laia Solanellas

 

Retirada en un punt àlgid

L’adéu de Jordi Creus arriba en un dels moments més dolços de la seva carrera esportiva. Possiblement per això ha estat una dura decisió. Ell mateix ha reconegut que ha patit un debat intern: «El cos potser m'ha demanat poder seguir però el cap m'ha dit que he de parar i he de tirar de sentit comú. L'ideal era penjar els patins». Una decisió que ha estat «molt meditada i pensada, ha arribat l'hora, ho havia de fer així, així ho sento. Després de guanyar la CERS va ser el motiu on vaig dir que fins aquí havia de ser i entenc que és el millor moment per deixar-ho». I és que Creus diu adéu a l’hoquei en actiu després de guanyar les dues darreres edicions de la WS Europe Cup, coneguda anteriorment com a Copa de la CERS.

 

En les dues finals ha gaudit d’un protagonisme important després d’anotar el gol que donava el títol de la temporada 2017-2018 gràcies a un penal decisiu i a una de les cinc dianes anotades en la final d’aquesta campanya 2018-2019. Acompanyat de l’entrenador Albert Folguera i de la directiva del club de la Terra Ferma, Creus penja els patins dos anys després de viure un moment delicat, quan va veure que el CE Vendrell no comptava amb els seus serveis: «Quan semblava que la meva carrera esportiva s'acabava, em van donar una pròrroga de dos anys que semblaven que podien ser bons però l'expectativa ha estat superada amb escreix, han estat dues temporades fantàstiques». Jordi Creus, un gran que es retira per la porta gran.

 

Jordi Creus, jugador reusenc del Lleida Llista, en una acció de la primera meitat dels quarts de la Copa 2018-2019 | Laia Solanellas