Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

GUIA

Avui eclipsi de lluna: quan serà i des d'on veure'l?

Luis Gil (LaLiga): «Han agafat el ministre Guirao en fora de joc»

Luis Gil (LaLiga) defensa la solidesa de la decisió del Jutge de Disciplina Social sobre l’expulsió del CF Reus i treu importància a les paraules del ministre Guirao
Luis Gil, director de competicions de LaLiga | @LuisGilTorres

 

L’alegria dura poc a casa del pobre. José Guirao, ministre de Cultura i Esport, afirmava aquest dilluns al vespre en una gala de Mundo Deportivo que la situació del CF Reus podia ser reversible segons el seu entendre. Aquestes paraules han tingut una ràpida reacció per part de LaLiga i les esperances que podien agafar els seguidors roig-i-negres s’aigualeixen després que Luis Gil, director de competicions de LaLiga, hagi parlat a Onda Cero: «Jo crec que han agafat el ministre en fora de joc. Esperem que quan ho valori, sigui conscient que hi ha una Llei de l’Esport i un Reial Decret de Disciplina Esportiva que estan presents des de fa anys i que hi ha estipulats accions i sancions».

 

LaLiga reconeix el document d’Oliver

Luis Gil també ha fet referència al document que va signar Joan Oliver als jugadors conforme aquests podien marxar desvinculats del club: «Han aprofitat l’autorització signada per Oliver abans de la suposada venda per anar-se’n del club i buscar un nou destí», explicava Gil en referència als jugadors. Sobre els esportistes, el membre de LaLiga ha deixat clar que cobraran tots els diners que se’ls hi deu: «Sí, ho tenen tot garantit. Els futbolistes tenen un conveni col·lectiu que els garanteix el seu sou. Tots han passat un infern, els he visitat personalment els cops que he pogut i era insuportable per a ells, ja no podien aguantar més».

 

Convençut de la solvència del Jutge

El director de competicions de LaLiga també ha donar suport a la decisió del Jutge de Disciplina Social després d’expulsar el Reus del futbol professional: «S’han comprovat i acreditats uns fets i unes conductes que estan recollits en la Llei de l’Esport i en el Reial Decret de Disciplina Esportiva que estan tipificats com a molt greus, es conclou que s’ha comès aquesta infracció i arriba la sanció». Gil ha volgut deixar clar que el canvi de propietaris al CF Reus no pot tenir cap efecte en el càstig: «Els futuribles no canvien els fets que han succeït en el passat. Si això fos així, es donaria lloc a que qualsevol club eludís totes les normes de control, deixés de pagar a tothom per treure amb això un avantatge competitiu i, immediatament abans de ser sancionat, procedir a vendre les accions per un euro i evitar així la sanció. Crec que això no té cabuda en cap ment».

 

Gil no s’ha mostrat gaire segur que el Tribunal Administratiu de l’Esport faci gaire cas al recurs que presentarà el CF Reus: «Això té volta de fulla, el club té possibilitat de recórrer al TAD però en la nostra opinió la resolució està molt ben fonamentada i dins de les al·legacions del Reus reconeixen aquesta conducta contra el que estableix la llei». Per acabar, Gil ha deixat clar que «les competències disciplinàries en el futbol professional recauen en LaLiga i en el Jutge de Disciplina Social com estableix la Llei de l’Esport», sortint al pas de forma indirecta a les informacions que surten de la RFEF i que asseguren que són ells qui tenen la darrera paraula.

 

També et pot interessar...

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris