PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

LaLiga no se'n refia del CF Reus i aquest busca tres milions d'euros a contrarrellotge

El club del Baix Camp ha de trobar tres milions d'euros en els pròxims dies abans de tancar-se el mercat si vol poder inscriure els seus jugadors
Joan Oliver, propietari del club, en una imatge d'arxiu | Joan Alfons López

 

El CF Reus Deportiu es troba a la vora de l'abisme. Tota la feina acumulada els darrers cinc anys de projecte que han portat l'equip a la categoria de plata del futbol estatal es troba en el moment més crític i perillós. LaLiga, organitzadora dels campionats de Primera i Segona Divisió, no se'n refia de la solvència econòmica del CF Reus i aquest ha de trobar una xifra aproximada als tres milions d'euros abans de la finalització del període de fitxatges que acabarà la matinada del 31 d'agost a l'1 de setembre. Aquesta és la petició de LaLiga si el conjunt ganxet vol poder inscriure tots els seus futbolistes en la competició.

 

LaLiga vol fets, no paraules

L'estament dirigit per Javier Tebas no se'n refia de la solvència econòmica del CF Reus. No ja només per aquesta temporada, sinó per a les següents. Les exigències de LaLiga han de ser acomplertes pels participants en el torneig si no volen tenir restriccions en el límit salarial, factor que permet confeccionar les plantilles que han de competir sobre la gespa.

 

És per aquest motiu que LaLiga demana al CF Reus un aval econòmic valorat en tres milions d'euros si vol disposar del límit salarial que tenia previst. Els reusencs, que havien donat seguretat a l'hora de rebre aquests diners però de cara al mes de novembre, s'han trobat amb la negativa de LaLiga a les promeses i ara volen realitats abans de l'1 de setembre. Joan Oliver, propietari del club amb el 95% de les accions, ha viatjat recentment a la Xina intentant trobar aquesta xifra (o quelcom aproximada) per intentar posar remei total o parcial a la dramàtica situació reusenca.

 

Xavier Llastarri, president del CF Reus | Joan Alfons López

 

Opcions per aconseguir els diners

Trobar tres milions d'euros en set dies no és una tasca gens fàcil. Per fer-se amb aquesta xifra, el CF Reus té diverses opcions sobre la taula. Una ampliació de capital amb la consegüent injecció econòmica al capital social de la SAE suposaria una ajuda. Això provocaria, en el cas que Oliver no en formés part, una entrada important d'un o diversos nous accionistes que farien reduir el 95% d'accions de les quals disposa ara l'exdirector general de TVC i del FC Barcelona.

 

Trobar nous patrocinadors és una via alternativa que seria una petita ajuda, tot i que l'altra gran font d'ingressos seria traspassar futbolistes. No hi ha cap mena de dubte que Èdgar Badia i Gus Ledes són els integrants de l'actual plantilla que millor cartell disposen en el mercat. El pitjor de tot plegat és que sent de domini públic la necessitat del Reus per ingressar diners, els possibles clubs interessats s'aprofitarien i es podria acabar venent per un preu inferior al desitjat. A més, en el cas de Badia cal recordar que el futbolista finalitza contracte el pròxim estiu i els diners a ingressar podrien ser més inferiors encara.

 

Imatge del CF Reus - Zaragoza, disputat el passat dissabte, 25 d'agost   | Laia Solanellas

 

Si la solució és intermèdia, caldrà triar

Si el CF Reus arriba al 31 d'agost amb una o diverses fonts d'ingressos que no arribin als tres milions d'euros, la direcció esportiva hauria d'escollir els jugadors a qui vol inscriure. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, el club ja ha posat sobre avís els afectats perquè no descartin una sortida de l'entitat abans del 31 d'agost i tinguin marge de maniobra per trobar equip si la solució no arriba.

 

Analitzant la confecció de la plantilla, dos dels futbolistes que podrien tenir més opcions de marxar serien Moore i Tito. El lateral dret està cedit pel Llevant i el seu retorn seria més factible mentre que el migcampista defensiu acaba contracte el pròxim estiu i forma part d'una demarcació molt poblada on ja hi ha inscrits quatre futbolistes. En canvi, la part ofensiva actualment només disposa de Ricardo, Querol, Fran i el jove Alfred. Olmo, Yoda, Lekic, Linares i Vitor, jugadors amb més pes dins de l'equip, podrien ser els escollits si la injecció econòmica és suficient. Si no fos el cas, caldrà triar.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris