Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

LaLiga publica els límits salarials de Segona: el CF Reus, qui menys té

El CF Reus és l'equip amb menys diners de tot el futbol professional mentre que el Nàstic augmenta en 700.000 euros el seu màxim respecte a la temporada passada
El CF Reus, qui menys diners té | Laia Solanellas

 

LaLiga ha fet oficials aquest dijous els límits salarials dels 42 clubs de futbol que formen part de Primera i de Segona Divisió. El Nàstic i el CF Reus, com a representants del futbol del Camp de Tarragona, ocupen dues de les vuit darreres places sent dels clubs més limitats a l'hora de poder confeccionar les seves plantilles. Després de l'estiu viscut al CF Reus no és d'estranyar veure el club ganxet com l'entitat amb menys diners disponibles, ocupant la darrera plaça. Pel que fa als tarragonins, els grana han aconseguit un límit salarial de 5.244.000 euros, més de 700.000 respecte a la temporada 2017-2018.

 

El CF Reus, sota mínims

La crisi esportiva i econòmica que ha viscut el CF Reus aquest estiu ha estat provocada per la dràstica reducció del límit salarial que ha imposat LaLiga. Si la campanya 2017-2018 els del Baix Camp van disposar d'uns 4.500.000 euros per confeccionar la plantilla d'Aritz López Garai, enguany la xifra s'ha reduït a 3.157.000 euros. Tot i que el club va anunciar que se li havia rebaixat el límit al mínim (2.300.000) amb una ampliació de 500.000 euros posteriors, LaLiga ha anunciat avui que el límit supera els tres milions d'euros, convertint-se en el club que menys diners disposa, a uns 700.000 euros de diferència del segon per la cua (Elche CF).

 

Els límits salarials del futbol professional, al descobert | LaLiga

 

El Nàstic augmenta considerablement el límit

Els grana han viscut la situació contrària. El Nàstic ha aconseguit augmentar en uns 700.000 euros el seu límit salarial respecte al de la campanya 2017-2018, situant-se actualment en 5.244.000 euros. D'aquesta manera, el club presidit per Josep Maria Andreu és el quinzè en una hipotètica classificació de límits salarials, quedant únicament per sota l'Extremadora, el Lugo, l'Alcorcón, el Rayo Majadahonda, el Córdoba, l'Elche i el CF Reus. El Málaga amb 25,2 milions, Las Palmas amb 19,2 milions, el Deportivo amb 18,5 milions, l'Osasuna amb 11,1 milionsi l'Sporting amb 10,9 milions són els cinc conjunts amb més disponibilitat econòmica.

 

Què és el límit salarial?

LaLiga recorda que el límit salarial és la xifra màxima que disposa un club per gastar en els jugadors, primer entrenador, segon entrenador i preparador físic del primer equip (plantilla inscriptible segons l'Article 38 de les Normes d'Elaboració de pressupostos). Una xifra que és un màxim i que no implica que tots els clubs hagin esgotat al 100%. A més, aquest límit inclou la despesa en filials, pedrera i altres seccions (plantilla no inscriptible, segons es defineix en l'Article 38 de les Normes d'Elaboració de pressupostos). En el límit també entren els salaris fixos i variables, seguretat social, primes col·lectives, despeses d'adquisició (incloses comissions per agents) i amortitzacions (import de compra dels jugadors imputat anualment en funció del nombre d'anys de contracte del jugador).

Comentaris