El Morell acull un examen unificat de cinturó negre de taekwondo

L'Esportiva TKD Vila-seca, el Gym Koryo de Reus i el Taekwondo El Morell han unit esforços per organitzar un examen conjunt
L'examen unificat ha permès a tots els alumnes, un total de setze, aprovar. | Cedida

 

El pavelló municipal del Morell va ser l'escenari escollit per l'Esportiva TKD Vila-seca, el Gym Koryo de Reus i el Taekwondo El Morell per realitzar el primer examen unificat de cinturó negre homologat per la Reial Federeació Espanyola de Taekwondo. Així doncs, aquest passat dissabte, dia 13 de juliol, durant el matí el pavelló poliesportiu va acollir les diverses proves d'aquest esport.

 

Els alumnes «obtenen una valoració més objectiva i imparcial»

Aquest fet resulta estrany, ja que els alumnes habitualment fan aquest tipus d'exàmens al seu gimnàs. No obstant això, Judit Fernández, nova regidora d'Esports de l'Ajuntament del Morell, ha assegurat que els alumnes i les escoles de taekwondo «han volgut fer un pas més endavant, i per això hem unificat l'examen, d'aquesta manera les valoracions no les fan només aquells que els acompanyen en el seu dia a dia i en coneixen l'evolució, sinó que també els avaluen mestres que no coneixen la seva trajectòria». Així doncs, finalitzava Fernández, «obtenen una valoració més objectiva i imparcial, i això els fa estar més ben preparats de cara a exàmens futurs».

 

Les tres entitats van valorar molt positivament la jornada, i esperen que la iniciativa, que de moment ha permès examinar a setze alumnes i tots amb èxit, tingui continuïtat. «Tant de bo aquest examen sigui el primer de molts, i cada any s'afegeixin més gimnasos de la demarcació», declara un dels professors.